VEPŘOVÉ MASO - Vepřové maso a´la čína

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • olej
    • 2
      ks pórek
    • 0,3
      ks hlávkové zelí
    • 0,3
      l vývar
    • 0,5
      lžička glutasol
    • 1
      sklenice víno nejlépe vermutu
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 0,5
      lžička paprika nebo čili
    • 1
      lžička škrob namočený v troše studené vody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky (nejlépe se krájí maso zpola zmrzlé), osolíme, posypeme škrobem, vyklepneme vejce a dobře promícháme. Vložíme do chladničky a necháme půl hodiny až několik hodin rozležet. Občas zamícháme.
2
Před přípravou rozpálíme v pánvi s vyšším okrajem olej, po částech vkládáme maso a vidličkou ho oddělujeme, aby se neslepovalo. Dozlatova opečené maso vyndáme na talíř a do zbylého tuku vhodíme čtverečky pokrájené zelí a pórek. Chvíli opékáme, pak zalijeme vývarem, vínem a sójovou omáčkou, 2 minuty podusíme, vrátíme maso, společně prohřejeme, vlijeme trochu škrobu, opět promícháme, dochutíme ostrou paprikou a glutasolem a hned podáváme s dušenou rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: