Nejlepší zeleninová polévka

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Adlet

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks brambory střední
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • celer kousek
    • bílé zelí 1/4 - může být i čínské
    • 0,5
      ks kedlubna
    • květák kousek
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • vegeta
    • maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a na kolečka (celer necháme v celku), vložíme do hrnce, zalijeme vodou podle toho, jak hustou chceme polévku mít a dáme vařit.
2
Jakmile je zelenina měkká, osolíme, ochutíme vegetou, polévkovým kořením maggi, vmícháme rozšlehaná vejce, až ztuhnou a je hotovo.
3
Na talíři můžeme opepřit.
4
Velmi jednoduchý recept a nejlepší zeleninová chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • janies
    janies |

    26. 1. 2015 07:49

    Prosím, kde se dá sehnat ta solčanka. Mám malé dítě a teprve bude baštit sice příkrmy, ale ať ji mám už doma. Bydlím v malém městě. Dá se koupit i někde v supermarketu? Moc děkuji.

  • Andrea
    Andrea |

    18. 9. 2014 20:59

    Náhodou mě se recept líbí a nemyslím si že je něco špatného když dochutíte polévku vegetou nebo masoxem....jsou daleko horší věci v potravinách a hlavně si myslim že kvuli ochucení polévky opravdu neumírají lidé ve 40ti letech a ani děti nejsou kvuli polévkám tlouštíci....a když tady všichni tak strašně odsuzujete ochucovadla zajímalo by mě kolik z vás žije tak zdravě v tom případě jste asi nikdy nikdo nejedl v Mcdonaldu nebo se ani nenapili coca coly :-D

  • Andrea
    Andrea |

    18. 9. 2014 20:58

    Náhodou mě se recept líbí a nemyslím si že je něco špatného když dochutíte polévku vegetou nebo masoxem....jsou daleko horší věci v potravinách a hlavně si myslim že kvuli ochucení polévky opravdu neumírají lidé ve 40ti letech a ani děti nejsou kvuli polévkám tlouštíci....a když tady všichni tak strašně odsuzujete ochucovadla zajímalo by mě kolik z vás žije tak zdravě v tom případě jste asi nikdy nikdo nejedl v Mcdonaldu nebo se ani nenapili coca coly :-D

  • wercuwek
    wercuwek |

    31. 5. 2014 08:51

    Souhlasím s Kamilem. Samozřejmě nikomu neberu jeho způsob vaření. Každý ať si dá do polívky co chce. Ale jsem taky odpůrce chemie v jídle. A nebo se jí snažím co nejvíce vyvarovat. Když dělám polívku, ať už je jakákoli, nikdy nepřidávám vegetu, ani masox nebo podobné věci. Vždyť potom všechno chutná stejně. A klasická chuť zeleniny je přece výborná.

  • Kamil
    Kamil |

    21. 2. 2014 22:15

    Jasně a co úplně vynechat chemii, typu Magi, Vegeta, Podravka, bujon v kostce atd a uvařit jako naše babičky, je to tak moc problém? Asi ano, že? Pak se nedivte, že jsme samá rakovina, umíráme ve 40-ti a naše děti jsou partička tlouštíků a nebo vychrtlíci se zkaženým žaludkem už v pubertě.

  • tom
    tom |

    12. 10. 2013 10:02

    máme nové koncovky přídavných jmen, pane Zemane? :-D

  • MLASK
    MLASK |

    4. 3. 2013 11:15

    Tohle je prasárna :D vezmu zeleninu, dám ji do hrnce a nechám vařit.. aby to mělo nějakou chuť, přidám vegetu a magi... TYV0LE!

  • Zeman
    Zeman |

    1. 2. 2013 14:22

    máme nové vyjmenované slova? :-D

  • martinmartinez
    martinmartinez |

    30. 1. 2013 22:53

    Nejlepsi zeleninova polevka?? To je nazev jako prase... hlavne vegeta a maggy........... a jedtli nemate vegetu, tak tam dejte bujon a nemate-li maggy, tak tam treba flusnete...

  • Denis
    Denis |

    27. 10. 2012 07:14

    Solčanka je bez glutamátu!Vegetu bez glutamátu jsem neviděla..Dávám Solčanku,máme malé dítě ;-)

  • pes
    pes |

    8. 10. 2012 15:20

    nevim jesli bych toto nekdy snedla :-S =-O :-$

  • Kvetakovapolevka
    Kvetakovapolevka |

    2. 8. 2012 11:50

    vsude pisou? kde pisou, to bych si rada precetla :))) tady je zase nekdo chytrej jak knihovnik :-| :-|

  • pavel
    pavel |

    29. 7. 2012 19:22

    prvni odkaz na google na zeleninovou polevku a hned vegeta a magi bezte stim do pr.. :'(

  • alex.prcek@email.cz
    alex.prcek@email.cz |

    27. 7. 2012 12:43

    no nevým jakej je rozdíl mezi solčankou a vegetou??Každopádně místo magi spíš vorčestr a vegeta se dělá už i bez glutamátu!!!Trošku jiné balení,ale bez vegety nedám skoro žádnou polívku!! Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • čuuus
    čuuus |

    2. 4. 2012 06:46

    A proč ne? Všude píšou, že když dáš málo, je to zandebatelné a pro děti vhodné. Tyhle ty hysterický matky jsou nejhorší. Maggi nedaj, ale třeba koláček nebo bílej rohlík jo. Jste na hlavu.

  • čuuus
    čuuus |

    2. 4. 2012 06:46

    A proč ne? Všude píšou, že když dáš málo, je to zandebatelné a pro děti vhodné. Tyhle ty hysterický matky jsou nejhorší. Maggi nedaj, ale třeba koláček nebo bílej rohlík jo. Jste na hlavu.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    20. 10. 2011 09:13

    Máte pravdu, opraveno, díky...

  • Mirka
    Mirka |

    20. 10. 2011 07:47

    :-( vegeta a magi pro děti?

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    24. 1. 2011 10:48

    Dobrý den. Ingredienci jsem již opravil. Děkuji za upozornění. ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    23. 1. 2011 19:34

    ...0 ks bílé zelí... :-\

  • Radka Karvánková
    Radka Karvánková |

    3. 7. 2007 22:52

    Souhlasím, taky bych vynechala vegetu a maggi. Já je vůbec nepoužívám, místo vegety používám solčanku.

  • Tereza -
    Tereza - |

    2. 7. 2007 13:15

    Ja by som tú vegetu a maggi vynechala úplne, dávajú rovnakú chuť každému jedlu, škoda by bolo krásnej zeleninkovej vône a chuti.