Krkovička po maďarsku

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 25
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g plátky krkovičky bez kosti 3 plátky, 1 cca
    • 1
      ks cibule velká
    • 100
      g slanina sedlácká nebo Váhalova...
    • 3
      stroužek česnek
    • 70
      g rajský protlak malý, cca
    • 1
      lžička mletá paprika maďarská, plnější
    • 100
      g červená paprika
    • 100
      g paprika - bílá
    • feferonka nebo chilli, dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova, pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme dozlatova.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

2
Ke slaninové cibuli dáme osmažit osolené a opepřené, po stranách nakrojené plátky krkovičky z obou stran.
3
Následně přidáme rozvonět a zpěnit nasekaný česnek s paprikou a protlakem, přisypeme na kostky nebo nudličky pokrájené papriky, dle chuti nasekanou feferonku, ještě vše krátce osmažíme, přilijeme trochu vývaru a dusíme do změknutí masa. Dosolíme a opepříme dle chuti.

RADA: Jak snadno a rychle oloupat česnek

4
Nepodléváme příliš, jen nutné množství, abychom nemuseli omáčku zbytečně zahušťovat. Pokud to s vývarem přeženeme, zahustit omáčku můžeme rozdrobeným chlebem nebo jíškou.
5
Podávat můžeme s chlebem, knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

RADA: Jak na houskový knedlík, aby se povedl pokaždé

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 6. 2019 11:14

    Andyba : ...děkuji :)

  • Andyba
    Andyba |

    27. 3. 2019 16:19

    Výborné :3