Krkovička pod peřinkou z mozzarelly

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti libovější
    • sádlo nebo olej
    • rozmarýn
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      ks cibule
    • máslo ořech, nebo solamyl
  • Na peřinku:
    • 250
      g mozzarella
    • 60
      g sušená šunka
    • 80
      g sušená rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazaného pekáčku, na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou tymiánu, položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky. Přidáme tři čtyři lžíce vody nebo piva, pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 40 minut (dle síly plátků) péct doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Během pečení masa si připravíme přílohu (těstoviny nebo brambory) a mozzarellovou směs, kterou připravíme tak, že mozzarellu nastrouháme a smícháme s jemně pokrájenou šunkou a sušenými rajčaty.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

3
Plátky měkké krkovičky odklopíme, je-li třeba, jen trošku podlijeme a přidáme rozpustit ořech másla nebo máslo vynecháme a přidáme s vodou nebo vývarem maličko solamylu, abychom měli více sosu na přelití přílohy (vše dle vlastní chuti), na plátky rozdělíme směs a vložíme zpět do trouby krátce dopéct, jen aby se směs na plátcích rozprostřela.
4
Podáváme s námi připravenou přílohou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.