Mřížkový koláč II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: 398 kJ
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 85
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce smetana
    • 300
      g zavařenina
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku a moučkový cukr prosejte na vál. Přidejte tuk, sůl a 1 vejce. Nožem rozsekejte na drobty. Rukama zpracujte těsto do hladka, dejte do chladna odpočinout.
2
Po 30 minutách zpracujte pružné těsto, polovinu vyválejte, položte na plech a prsty přitlačte k okrajům. Zavařeninu hladce rozetřete.
3
Zbývající těsto tence vyválejte, nakrájejte na proužky, položte jako mřížku úhlopříčně na koláč. Zakvedlejte vejce a smetanu, potřete mřížku z těsta.
4
Vložte do horké trouby a pečte (175 stupňů C).

Komentáře k receptu

  • Gita
    Gita |

    9. 4. 2015 13:22

    To je přece vidět na množství mouky, že to je poloviční dávka, ne? =-O

  • menhasami
    menhasami |

    9. 4. 2015 12:49

    Dobrý den, Koláč jsem pekla na klasickém plechu, teď ho jím a je dobrý, příště bych snad jen zvolila menší plech nebo formu, protože koláč je velmi slaboučký. Těsto klasické linecké přidala jsem rybízový džem. :-[