Čalamáda

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Zelenina
    • 1
      kg zelená paprika
    • 1
      kg rajčata
    • 750
      g bílé zelí
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks feferonka
  • Sladkokysel
    • 1,5
      l voda
    • 0,5
      l ocet bylinkový nebo vinný
    • 150
      g cukr
    • 4
      lžička sůl
    • 3
      lžíce pepř celý
    • 1
      balíček konzervační přípravek Pomůcky ke konzervování ovoce a zeleniny Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky rozpůlíme, vyjmeme jádřince a bílé přepážky a lusk pokrájíme na nudličky. Z rajčat vykrojíme tvrdá lůžka a rozkrájíme je na čtvrtky. Zelí pokrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka, z feferonky ostraníme jádřinec, lusk omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Takto připravenou zeleninu smícháme a naplníme do sklenic.
2
Na nálev smícháme ocet s vodou, cukrem, solí a zrnky pepře a vaříme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Do horkého nálevu přidáme Pomůcku ke konzervování a horkým nálevem zalijeme zeleninu. Sklenice uzavřeme (nejlépe šroubovacími uzávěry) a necháme 5 minut otočené víčky dolů. Takto připravená čalamáda vydrží v chladu a temnu přibližně 6 měsíců.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.