666
Z mouky, cukru a mléka uděláme kvásek a necháme ho asi 15 minut vzejít, poté ho smícháme se zbylými surovinami a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto... více o Francouzský máslový koláč Chinois
Pokud používáme čerstvé kvasnice, nejprve si je "nastartujeme" v troše vlažné vody s cukrem a špetkou mouky, dáme na teplé místo, až se začnou tvořit... více o Zdravý chléb do formy
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a... více o Bylinkový chléb (DUKAN)
Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti), nastrouhaný zázvor a... více o Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme. Osmahneme mleté maso, poté to celé... více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 2-3 mm silné plátky nožem, vlnkovačem nebo struhadlem. Osušíme je v plátěné nebo papírové utěrce a smažíme... více o Smažené brambůrky - chipsy
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole, rozřízneme na polovinu, posypeme nastrouhanou Nivou a zarolujeme. Nerolujeme příliš pevně a při rolování... více o Chuťovky s Nivou a ořechem
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme strouhanou čokoládu, rum, vlažné máslo, mouku s kypřidlem, citronovou kůru a dobře promícháme. Pak vmícháme... více o Jablečný chlebíček s čokoládou a rumem
Všechny ingredience smíchejte a propracujte. V míse, kterou zakryjete utěrkou, nechte kynout na teplém místě 4-6 hodin (měla jsem to u roury od... více o Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Ve vroucí, trošku osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme, necháme okapat. Ovoce očistíme, pokrájíme na menší kousky. Pokud použijeme... více o Ovocné těstoviny s cottage - salát nebo hlavní chod
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek, nasekaných oříšků, skořice,... více o Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a chutně
1. V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. 2. Přeceďte a odvar... více o Mayská horká čokoláda s chilli
1. Z mouky, cukru, soli, vejce, másla, zakysané smetany a chilli koření vypracujte těsto. 2. Zabalte do fólie a alespoň na hodinu uložte do lednice. 3... více o Čokoládové válečky s chilli papričkami
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků. Brambory uvařte... více o Steak Chateaubriand
Všechnu zeleninu nakrájejte najemno a restujte ji na másle asi 10 minut. Přisypte oloupané a na větší kusy nakrájené brambory, zalijte vývarem, osolte... více o Bramborový krém s chorizem
Chili con carne (správně by se mělo psát jedno L ve slově chili) je pokrm pocházející z Texasu a v následujícím receptu se chci přiblížit původním... více o Chili (chilli) con carne
Tyto placky jsou známé pod několika názvy: v Anglii jsem se setkala s tím, že tomu říkají Naan bread, v Ústí v indické restauraci placky Chapati, nebo... více o Indický chléb (Naan / Chapati)
Troubu si nastavíme na 225°C. Mezitím si omyjeme dýni, nakrájíme na menší kusy a dáme na plech (opravdu na plech, ne do zapekací mísy či do něčeho... více o Pečená dýně (velice chutná)
Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort. Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit... více o Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky... více o Celerový salát - zdravě a chutně
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci... více o Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin... více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,... více o Kořeněné chipsy z hlívy
Prvně si ve vodní lázni rozpustíme máslo a hořkou čokoládu na hustý krém, který necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Poté do hmoty zašleháme vejce... více o Chilli sušenky
1.Kuřecí prsa naklepeme a dáme je na cca 20-30 minut do marinády a do ledničky 2.Rozdrtíme na malé kousky paprikové chipsy 3.Vytáhneme z ledničky... více o Kuřecí prsa obalované v chipsech
Masové koule: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou, cibulí a kořením. Přidáme vejce a strouhanku a vyrobíme kuličky cca 2-3 cm... více o Plněný chleba II.
Olomoucké tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s mascarpone. Pak je na každém z nás, jakou příchuť pomazánky zvolí. Buď do pomazánky... více o Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme olej s vodou, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na... více o Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně
Víno nalijte do pánve, přidejte cukr a zahřívejte, až se rozpustí. Přidejte třešně, přiveďte k varu a vařte 10 minut, u kompotu asi 3-4 minuty.... více o Cream cheese s třešněmi
Maso pokrájíme na nudličky, jemně osolíme (pokud máme koření z obsahem soli, solit nemusíme), opepříme, posypeme kořením dle vlastního výběru a chuti... více o Masové nudličky - rychle a chutně
Mouku, kypřící prášek, sůl, sodu, skořici a pomerančovou kůru smíchejte. Banány rozmačkejte vidličkou, aby vznikla taková hustší kaše. Vejce... více o Banánový chlebíček bez másla - vláčný
Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem. Dáme na 10... více o Vánoční cheesecake
Na oleji nebo jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné, pokrájené a krátce spařené (scezené) houby. Pokud... více o Houbový kuskus - rychle a chutně
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut. Po... více o Rajský lilek - zdravě a chutně
Chleba nakrájíme na plátky, potřeme sádlem se škvarky nebo škvarkovým sádlem, osolíme, posypeme pokrájenou naťovou cibulkou a pokapeme tekutým... více o Pepanovy chleby k pivu
Česnek, zázvor, chili, med a sojovou omáčku smícháme v misce a vložíme do ní paličky (stehýnka, křidélka...). Necháme 4-6 hodin odpočinout (můžeme... více o chili-medové paličky
Mouku, sodu, vločky, sůl, cukry, citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme změklé máslo a užmouláme v prstech drobenku. Pokud se málo žmolí, přidáme 1... více o Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně
Fazole použijeme barevné dle vlastního výběru buď předem uvařené nebo scezené ze slaného nálevu. Množství zeleniny a bylinek přidáváme k fazolím dle... více o Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Petržel nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s citronovou šťávou a javorovým sirupem. Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte... více o Chlebíček s petrželí
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu ... více o Dušená zelenina - rychle a chutně
Všechny tekuté ingredience dáme do pekárny. Poté nasypeme sypké a dáme míchat a zvolíme program 1. Progam jedna je hnětení, míchání, kynutí a pečení.... více o Česnekový chléb z pekárny
Do pekárny dáme všechny tekuté ingredience, naposledy dáme sypké. Nastavíme program na jedničku (co mám já program Basic) a necháme už všechno na... více o Domácí chléb z pekárny
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a nasekáme si česnek. Hermelíny rozkrojíme v půlce. Dalších asi 5 stroužků si prolisujeme, připravíme si chilli a... více o Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Bílé fazole necháme dle návodu namočit ve vodě (ideálně den předem). Červenou řepu rozkrájíme na drobné kostky, vložíme na pekáček, osolíme a opepříme... více o Chilli polévka
Rukolu si opláchneme a necháme okapat. Přidáme nakrájená cherry rajčata a na menší kostičky nakrájený (oloupaný) pomeranč. Jemně osolíme a zakápneme... více o Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem
- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli. - Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet. - Mezitím si připravte plech s... více o Lembas (Elfí chléb)
Dortovou formu (doporučuji 24 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme strouhankou. Keksy rozmixujeme nebo ručně rozdrtíme a přidáme v hrnci... více o Tvarohový cheesecake s borůvkami
Plátky veky či bagety potřeme máslem, dle chuti a fantazie poklademe pokrájenými sýry, dozdobíme nejlépe hroznovým vínem, kaki, kiwi, jablkem či... více o Chlebíčky nejen se sýry
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a... více o Domácí Cheesecake
Očištěné zelí si pokrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný česnek a sůl dle chuti. Promícháme a necháme v... více o Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně
Tyčovým mixérem rozmixujte banány, mléko a med do hladka. Vmíchejte chia semínka a nechte tak hodinku v lednici stát. Dozdobte plátky banánu a mandlí.... více o Banánovo kokosové chia
Je nejen chutný, ale i zdravý. A zároveň také jednoduchý na přípravu. Proto si stále častěji… Celý článek
Nic nebylo nalezeno