532
Červenou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 1 hodinu). Po uvaření řepu oloupeme a pokrájíme na měsíčky nebo kostičky. Na trošce oleje osmažíme... více o Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha
Mandarinky rozeberte na segmenty, pokud jsou větší, přepulte je. Kiwi oloupejte např. škrabkou na brambory a nakrájejte na kostky. Zbytek citrusů... více o Citrusový salát s physalis
Cibuli nakrájejte na velmi jemno - můžete použít jemné struhadlo nebo robot (tak aby vzniklo spíše takové pyré). Sýr nastrouhejte na jemno a smíchejte... více o Cibulovo-sýrová kanapka
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky, pak pokapeme šťávou z jednoho celého citronu. Použít můžeme mimo sezónu i hrušky... více o Citronovo-hruškový koláč
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr... více o Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Slanečky pokrájíme na kousky, oloupanou cibuli na plátky (množství 1:1), dostatečně opepříme, mírně osolíme (není nutné), promícháme, nandáme do... více o Cibulový salát se slanečky
Točený salám (vyberte, který Vám chutná) nebo špekáčky nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do... více o Salámové misky v cibulovém sosu
Na rozpáleném oleji osmahněte kuřecí nudličky, vyndejte a do pánve nalijte 300 ml vody, šťávu a kůru z jednoho citronu, zázvor a cukr. Nechte povařit... více o Citronové kuře s nudlemi s jarní zeleninou
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou... více o Citronovo-tvarohová buchta
Cibuli nakrájejte na plátky, osmahněte na oleji, dokud nezezlátne. Pak přidejte koření a půl minuty dál smažte a míchejte. Přidejte houby, cizrnu a... více o Marocké žampiony s cizrnou
Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka. Chřest ve spodní... více o Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Do mísy jsem dala vše tak, jak leželo či stálo na lince, kromě čokolády, tu jsem nejprve dala na minutku do hrnečku do mikrovlnky. Pak už stačilo vzít... více o Buchta z cizrny
Cibuli nakrájet na kroužky či půlměsíčky. V hrnci rozpustím lžíci másla s trochou oleje, poté přidám cibuli - je důležité ji dobře promíchat, aby se... více o Francouzská cibulačka bez vína
Den předem si namočíme ve vodě cizrnu. Pak vaříme 40-60 minut dle instrukcí na obalu + osolíme (až když je skoro měkká). Dále si osmahneme zvlášť... více o Cizrna s kuřecím masem II.
Hladkou mouku se solí rozpracuje s máslem, poté přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout, alespoň 30 minut (čím... více o Quiche s tuňákem a cibulí
Cukr, pudink a prášek do pečiva důkladně promíchejte v míse. Přidejte rozpuštěné máslo. Z citronů vymačkejte všechnu šťávu (máte-li chemicky... více o Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva a mák smícháme v míse. Přidáme mléko, vlažné máslo, vejce a vše dobře promícháme. Těstem naplníme do 3/4 vymazané... více o Citronovo-makové muffiny
Okapané zelí promícháme s cukrem, česnekem, bramborem, pokrájenou cibulí a paprikou. Vše dáme do pekáčku. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme na zelí, na... více o Kuře (králík) na cibulovém zelí
Brambory vařte ve slupce v osolené vodě doměkka asi 30 minut. Zbytečně do nich nepíchejte, abyste je nepoškodili. Mezitím si orestujte na másle... více o Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou
V hrnci si rozehřejeme olej spolu s máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, aby... více o Cibulačka s krutonky
Na trošce oleje nebo nasucho osmažíme dozlatova na kolečka pokrájenou uzeninu. Uzeninu nejlépe ve střívku, které nemusíme loupat. Osmaženou uzeninu... více o Uzeninové mističky s cibulkou
Uvedené suroviny prošleháním spojíme, dáme péct asi na 170°C na plech asi 37x27 cm(velký), jen na přibližně 10 minut-pečeme do světla. Na upečený a... více o Citronové řezy-máslové a výtečné
Přes noc si namočíme cizrnu, asi hrst na porci. Pak ji uvaříme v nové vodě se solí. Je to asi za 30 minut. Na pánvi osmažíme trochu špeku na kostičky ... více o Cizrnová omáčka
V hrnci na oleji usmažíme strouhanou mrkev, přidáme hrst předem uvařené cizrny, zalijeme cca 1l horké vody, povaříme, až je mrkev měkká. Přidáme... více o Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Větší kuřecí prso pokrájíme šikmo na menší medailonky, které osolíme, okořeníme a z obou stran zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Medailonky... více o Kuřecí burger nebo bagetka s nivou a cibulkou
Cizrnu namočíme a necháme do druhého dne nabobtnat. Nejlépe je nechat ji namočenou 14 až 15 hodin, pak se nemusí tak dlouho vařit. Cizrnu uvaříme... více o Cizrnová polévka
Jablka oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, pokapeme šťávou z citronu. Mléko smícháme s necelou lžící citronové kůry (jen žlutá část!), vanilkovým... více o Citronovo-jablečné lívance
Nejdříve si nakrájejte kuřecí maso na plátky. Pokud nemáte k dispozici pravý vývar na pho polévku, stačí když budete mít vývar zeleninový nebo kuřecí.... více o Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme dozlatova. Pak přisypeme pokrájenou cibuli a dále... více o Cibulové (pórkové) vepřové maso
Na citronovým krém jemně nastrouhejte kůru, pak z nich vymačkejte šťávu (potřebujeme jí asi 100 ml). Obojí vložte do misky, přidejte žloutky s cukrem... více o Vaflové sušenky s citronovým krémem
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme... více o Cibulačka s portským vínem
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku... více o Dušené kuře (králík) s cizrnou
V hrnci přivedeme k varu 500 ml vody, rozmarýn a nahrubo nadrcené nové koření (ideálně v sítku na koření). Až se začne voda vařit, sundáme z plotny a... více o Citronáda s rozmarýnem
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez... více o Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Očištěnou zeleninu pokrájíme na slabší nudličky. Zelí dáme do mísy, osolíme a promneme silou v dlaních, aby pustilo šťávu. Pak přidáme mrkev a řepu,... více o Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Omytou mladou cuketu nastrouháme na struhadle s velkými slzami do mísy. Přidáme mák, cukry, vejce, olej, citronovou kůru i šťávu a dobře promícháme.... více o Cuketovo-citronový makovník / makovec
Troubu rozehřejte na 180°C. Mouku, cukr, mleté mandle a citronovou kůru dejte do mísy a dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho,... více o Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem
Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo plátky, osolíme, opepříme a na roztopeném sádle ho osmažíme dozlatova. K osmaženému masu přisypeme pokrájenou... více o Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Kadeřávek zbavte tuhých stonků a natrhejte na kousky velikosti sousta. Dejte do cedníku, osolte, dobře rukou promněte, propláchněte vodou a osušte v... více o Salát s citrusy a fetou
Šalotku pokrájejte na kolečka a zpěňte na pánvi na troše oleje. Přidejte římský kmín a nechte ho rozvonět. Cizrnu slijte a vsypte do pánve, asi 3... více o Pita s cizrnovým salátem
K jemně nastrouhané mrkvi do mísy přistrouháme i žlutou část z dobře očištěného velkého citronu (můj použitý bio citron vážil 200 gramů). Přidáme... více o Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Vejce a cukr vyšlehejte do hustého, světlého krému, bude to trvat asi 5 minut. Nastrouhejte citronovou kůru a vymačkejte šťávu. Smíchejte mléko, olej,... více o Citronová bábovka s mákem
Brambory nakrájejte na plátky a cibulky rozkrojte podélně. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte brambory s cibulkou i hráškem a společně restujte... více o Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Rozinky nasypeme do misky a zalijeme je trochou rumu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, cukr a... více o Císařský trhanec
Okurku nakrájejte na čtvrtkolečka, papriky očistěte a pokrájejte na menší kousky, cherry rajčata nakrájejte na poloviny, cibuli očistěte a nakrájejte... více o Řecký salát s cizrnou
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta vyválíme na pomoučněném vále tak, abychom ji mohli rozprostřít na velký plech s... více o Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou
Sépie omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po stranách těla odkrojíme tuhé průsvitné okraje. V hlavové části najdeme a vykrojíme tuhou část ve středu... více o Grilovaná sépie s citronem
Vložte máslo a cibuli nakrájenou na tenká kolečka do velké pánve nebo hrnce, rozpalte na středně vysokou teplotu a 10 minut restujte, dokud nebude... více o Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Žloutky utřete s máslem a cukrem do pěny. Přimíchejte mandle, mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu, kůru a šťávu z citronu a semínka z... více o Citronový chlebíček s mandlemi
Cibulky očistěte, pokrájejte na třetiny a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Citron omyjte, polovinu pokrájejte na kolečka, přidejte je k... více o Pomazánka ze sýra feta a pečených cibulek
Lískové oříšky nechte opražit nasucho na plechu v troubě nebo na pánvi. Ještě teplé je promněte v utěrce, abyste je zbavili slupky, a najemno je... více o Oříškové hvězdičky s citrusovou marmeládou
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno