Vepřové bylinkové kostky v cibuli

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové maso plec, krkovice...
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 200
      g cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • snítka tymiánu
    • rozmarýn snítka
    • sádlo nebo olej
    • vývar nebo černé pivo na podlévání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo plátky, osolíme, opepříme a na roztopeném sádle ho osmažíme dozlatova.

RADA: Jak na dokonalé trhané vepřové

2
K osmaženému masu přisypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a drcený kmín dle chuti a bylinky. Smažíme do té doby, než cibule zesklovatí, pak zaklopíme a dusíme za občasného podlití vývarem nebo černým desetistupňovým pivem a promíchání, pod poklicí, na mírném ohni nebo v troubě do změknutí masa. Podléváme jen malým množstvím tekutiny a raději vícekrát, aby se vytvořil cibulovo-bylinkový sos.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Pokud budeme dusit bylinkové kostky v troubě, doporučuji na posledních cca 25 minut přidat k masu i řádně očištěné menší brambory, které s masem dopečeme-dodusíme doměkka. Pokud budeme dusit v hrnci, podáváme maso se šťouchanými brambory, noky nebo gnocchi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: