Cizrnová omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Anenka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cizrna
    • 250
      g rajský protlak
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • 5
      stroužek prolisovaný česnek
    • 10
      g uzený špek
    • 1
      ks cibule
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přes noc si namočíme cizrnu, asi hrst na porci. Pak ji uvaříme v nové vodě se solí. Je to asi za 30 minut.
2
Na pánvi osmažíme trochu špeku na kostičky - kvůli chuti, přidáme cibuli na kostičky, pak na to nasypeme přecezenou cizrnu. Trochu opražíme, zalijeme protlakem, přidáme prolisovaný česnek, mletý pepř, sůl, trochu muškátového oříšku, majoránku, necháme trochu vyvařit ten protlak, ať je to hustší.
3
Podáváme s rýží nebo těstovinami a nějakým sýrem, chutná mi to s balkánským.
4
Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.