554
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby se těsto... více o Anglické zázvorové sušenky
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme... více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme sůl a koření podle chuti. Na pánvi mezitím rozehřejeme olej, nejlépe olivový. Když je olej připravený... více o Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté touby - 180 °C na 25-35 minut. Krém: z mléka,... více o Buchta alá medovník
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme uvařený granulát (dle návodu - vařím s kořením - bylinkovou podravkou), přidáme koření, sůl, pepř. Přidáme... více o Milánské špagety ala zuzanka
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso... více o Americké hovězí
Pokrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek osmahneme na oleji. Na menší kostky nakrájené tofu opečeme ze všech stran, až do mírného zhnědnutí.... více o Kari tofu s arašídy
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle. Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme... více o Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Z pšeničné mouky, vody a soli připravíme nudlové těsto, které vyválíme na sílu 1 milimetru a vykrájíme z něj kolečka o velikosti dezertního talířku.... více o Ázerbájdžánské kutaby s masem
Den předem zvlášť namočíme cizrnu i čočku. (Není to nutné, ale urychlí se tak čas vaření luštěnin). Do hrnce dáme 2 kostky zeleninového bujónu, 2... více o Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Angrešt scedíme a rozmixujeme. V 2,5 dl kompotové šťávy rozmícháme pudink, přimícháme rozmixovaný angrešt a uvaříme hustou kaši. Žloutky, cukr a... více o Piškotové řezy s angreštem
Sušenky rozdrtíme válečkem ještě zabalené (drť nemusí být úplně jemná), pak vysypeme do mísy a smícháme s rozpuštěným máslem. Ochutíme skořicí,... více o Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA
Na olivovém oleji orestujeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, žampióny a šunku a restujeme dál. Potim... více o Omáčka na špagety alias Topolino
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme papriku, rozšleháme. Vejce... více o Toast andaluského rybáře
V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše... více o All exclusive s jahodami
Nudličky masa prudce osmažíme, osolíme, okořeníme kari kořením a přidáme okapaný ananas. Promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a ochutíme glutasolem.... více o Čína s ananasem
Brambory nakrájíme na kolečka, nové i se slupkou a dáme na vymaštěný plech, osolíme a opepříme. Poklademe tenounce nakrájenou anglickou slaninou a... více o Pečené brambory s anglickou slaninou
Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním mixérem... více o Americké lívance
Mléko přivedeme k varu, přisypeme do něj kokos a krátce povaříme. Necháme zchladit. Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny, pak zašleháme vejce.... více o Ananasovo-kokosový chlebíček
Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost... více o Koleno v alobalu na grilu
Všechny přísady se smíchají a přidá se tolik mléka, aby vznikla hustá kaše. Pokud použijeme hrubou mouku, můžeme do poloviny těsta zamíchat kakao.... více o Ábíčková bábovka
Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe... více o Pečený amur se žampiony a cibulí
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Příprava je jednoduchá: Do 4 sklenek dáme po dvou kostkách ledu, ostatní ingredience smícháme buď krátce v mixéru, či na několikrát v shakeru.... více o Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Vše smícháme v míse, nalijeme na vymazaný, nejlépe kokosem vysypaný pekáč a upečeme. Můžeme polít čokoládovou polevou.... více o Americký koláč
Maso nakrájíme na jemno, cibuli na menší kolečka, vše smícháme a necháme 24 hod v lednici odležet. Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji... více o Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Postup přípravy: Cibulku nasekáme hodně na drobno a smícháme se změklým máslem, kořením kari, strouhankou, citronovou šťávou a hořčicí. Plátky filé... více o Filé v alobalu
Nařízněte na okrajích vepřové kotlety, lehce je naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem a kmínem a obalte v hl. mouce. Pak je opečte krátce z obou... více o Alsaské zelí
Předehřejte troubu na 240 °C. Jehněčí kýtu vložte do pekáče, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a dejte stranou. Jednotlivé... více o Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a oříšky. Mouku smíchanou s... více o Afrika řezy
Množství surovin odpovídá pečicí nádobě o průměru 23 cm a výšce 5 cm. **Náplň:** Do velké misky dejte na plátky nastrouhaná jablka, přidejte 50 g... více o Pravý americký Apple Pie
Šťávu z anansevého kompotu smícháme s rumem. Vyberte si pokud si dáte 3 nebo jen 2 lžíce rumu. Připravíme si dortovu formu, kterou vyložíme alobalem.... více o Piškotový dort s ananasem
Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar.... více o Americké Brownies
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná... více o Voňavé anglické kapsy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a řapík bez listu nakrájíme na drobno a spolu s celým česnekem jemně osmahneme na oleji.... více o Italská "bramboračka" s artyčoky
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky... více o Jednoduché artyčoky
Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme. V hrnci... více o Sopa de ajo
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a... více o Ajťácké Chilli con carne
Předpokládám, že uvařit rýži umí každý a proto se vrhneme rovnou na smažení ;) Vše smažit na rostlinném oleji. 1) na rozpáleném woku rozklepněte dvě... více o Asijská smažená rýže
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po... více o Arista - vepřová pečeně
Plátky veky si namažeme máslem.Tresku si natrháme nebo nařežeme na kousky a poklademe jimi namazané plátky veky. Dozdobíme pokrájenou cibulí na plátky... více o Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos
Jahody očistíme a pokrájíme na kousky nebo na hrubo rozmačkáme. Ananas překrájíme na menší kousky (pokud nechceme mít větší), smícháme s jahodami a v... více o Jahodový džem s ananasem
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky... více o Smažené artyčoky (Carciofi fritti)
Společně orestujeme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu. Připravíme si těstíčko (hustota jako na palačinky) z hrubé mouky, vajec a mléka. Do... více o Špekové knedlíky v alobalu
Rohlíky uprostřed vydlabeme, do vzniklého otvoru dáme 2 lžičky bramborového salátu. Do takto vzniklého "hnízdečka" posadíme uvařené vajíčko, vepředu i... více o Autíčka k snídani
Mouku, vajíčka, vodu, olej, droždí a trochu soli smícháme v těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Poté těsto dáme do formy (na... více o Slaný anglický koláč
Cizrnu namočíme den předem, uvaříme v čisté neosolene vodě do měkka. Vývar nesléváme. Cibuli, mrkev, celer nakrájíme na kostičky. Z artyčoků otrháme... více o Cizrna s artyčoky a rozmarýnem
Papriky omyjeme, uřežeme vršek a vnitřek vyprázdníme. V misce smícháme rozmixovanou chlebovou střídku, na kousky nakrájené ančovičky, sýr, petrželku a... více o Plněné papriky alla Materana
**Postup:** Nasekáme nadrobno špenát, cibuli a rajčata. Oloupeme brambory. Zázvorovou pastu smícháme s nadrceným česnekem. Cibulku osmažíme dohněda na... více o Saag Aloo - indické brambory se špenátem
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u... více o Alsaský jablečný koláč
V míse spolu promíchejte mouku, a sůl s ledovou minerálkou na hladké řídké těsto. Nechte asi 20 minut stranou. Připravte si sýrovou náplň. Všechny... více o Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou
Vynikající tropické ovoce s nezaměnitelnou aromatickou, sladkou, kořeněnou a navinulou chutí,… Celý článek
Nic nebylo nalezeno