Saag Aloo - indické brambory se špenátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špenát
    • 2
      ks brambory středně velké
    • 2
      ks rajčata středně velká
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvorová pasta
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička koriandr drcený
    • 1
      špetka chilli papričky
    • 1
      špetka kurkuma
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Postup:**
2
Nasekáme nadrobno špenát, cibuli a rajčata. Oloupeme brambory.
3
Zázvorovou pastu smícháme s nadrceným česnekem.
4
Cibulku osmažíme dohněda na oleji, přidáme kumín, koriandr, chilli a kurkumu.
5
Po minutě přidáme připravenou pastu z česneku a zázvoru a smažíme dvě minuty.
6
Potom přidáme nasekané rajčata a brambory.
7
Po 4 minutách snížíme teplotu, přidáme nasekaná špenát a pár lžic vody a dusíme asi 20 minut. Na závěr osolíme.
8
Tento pokrm se obvykle podává s rýží, nejlépe basmati nebo indickým chlebem chapati.
9
//Recept indické restaurace [[http://www.masala.cz|Masala]].//

Komentáře k receptu

  • test
    test |

    22. 7. 2011 11:46

    použity mladé brambory včetně slupky, český chleba :-P a zázvor mletý. výborné, solit netřeba. 5 hvězdiček.

Abecední seznam: