1870
Kuře naporcujeme, zespodu potřeme porce hořčicí, dáme do vymaštěného a nasekanou cibulí vyloženého pekáče. Osolíme, opaprikujeme a zalijeme necelou... více o Kuře v černém pivu
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,... více o Hovězí na černém pivu
Nakrájím cibule na větší kousky, osmahnu na oleji (sádle), míchám, až chytne barvu vlastních slupek. Přidám na kousky nakrájený česnek, na úhledné... více o Guláš na černém pivu
Očištěná stehna s kůží osolit, opepřit, dát na dno vymazaného pekáčku, zalít pivem (můžeme ho postupně dolévat, ale lepší je ho nalét rovnou ihned).... více o Stehna na černém pivu
Maso nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a namačkaný česnek. Pražíme tak dlouho, až paprika ztmavne.... více o Hovězí na černém pivu II.
Tenké plátky slaniny nakrájené na vějířky, kolečka cibule a větší kousky králíka postupně ze všech stran opečeme. Vše vyjmeme a připravíme omáčku. Do... více o Králík na černém pivu
1. Žebírka (osolená, opepřená, posypaná paprikou) osmažíme na másle spolu s nakrájenou cibulí. 2. Podléváme černým pivem a podusíme. 3. Do pekáče... více o Žebírka na zelí a černém pivu
Nejdříve si připravíme maso. Smícháme všechny ingredience (BBQ omáčku si dělám vlastní přidávám cca 1-2 lžíce) a necháme maso odpočinout v ledničce... více o Pikantní burger
Bůček nakrájíme na kostky,dáme do kastrolu (i v remosce je to dobré), přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek také nakrájený, pepřové koření,... více o Pivní bůček
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet. Těstíčko: z piva, hladké mouky, jemně... více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran... více o Burgundská hovězí pečeně
Kuřecí prsa zlehka naklepejte, nakrájejte na proužky a dejte do misky. Podmáslí promíchejte s paprikou a chilli, osolte a opepřete. Maso přelijte... více o Burgery z podmáslového kuřete
Žampiony očistěte a odkrojte jim nožičky. Smíchejte olivový olej, česnek, sůl a pepř. Tím potřete žampiony z obou stran. Houby ogrilujte na grilu,... více o Portobello burgery
Libový bůček nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s kořením Country gril (kořením není třeba šetřit), mírně zalijeme olejem, promícháme a necháme v... více o Pikantní bůčkové nudličky
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí,... více o Studený pikantní bůček
Ze surovin na těsto umíchat těsto, vylít na vymazaný a vysypaný plech a upéct. Ještě horký koláč rozpíchat špejlí. Po vychladnutí nakrájet na kostky a... více o Píchaná buchta
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo. Po troskách přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s teplým mlékem. Z bílku ušleháme... více o Pistáciová buchta
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky. Žloutky vyšleháme s cukrem a dření... více o Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Ananas prohřejte v pánvi na másle, posypte 1/2 hrnkem cukru, promíchejte a nechte cukr rozpustit a trochu zkaramelizovat. Poprašte skořicí a dejte... více o Budín de pina, ananasový piškot
Do mísy nastrouháme Margotku na hrubém struhadle. Přidáme vejce, smetanu, olej, cukr a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme, nalijeme do... více o Buchta Margot "píchaná"
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do remosky o... více o Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Piškotové těsto: Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a šleháme. Na plech si dáme pečící papír, nalijeme na něj těsto a dáme do... více o Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Vejce dáme do mísy, rozmícháme je s cukry, přilijme kefír a olej, přisypeme mouku s kokosem a kypřidlem a dobře promícháme. Těsto nalijeme do... více o Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná
Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a... více o Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 2 části a na... více o Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou
Očištěná jablka nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme cukry, vejce a řádně promícháme. Poté vmícháme olej a vodu, přisypeme mouku s... více o Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Očištěnou dýni (není nutné loupat) pokrájíme na kusy a v chopperu ji rozmixujeme nebo jí můžeme nahrubo nastrouhat. Dýni dáme do mísy, přidáme ořechy... více o Píchaná ořechová (kokosová) buchta z dýně
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré),... více o Buřtguláš rychlovka
Buřty oloupeme, nakrájíme podélně na tenké nudličky a v pánvi s rozehřátým olejem usmažíme dokřupava . Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a... více o Ledový salát s buřtíkovými nudličkami
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájený Gothajský salám (můžete nahradit buřtem, párkem, klobáskou...). Dále přidáme masox, červenou... více o Buřtguláš trochu jinak
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a... více o Bramborovo-dýňový buřtguláš
V hrnci rozehřejte sádlo. Nakrájejte jeden celý pórek a vložte do hrnce a nechte opékat. Nakrájejte všechny špekáčky na menší kostičky a vložte do... více o Buřtguláš
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, špekáčky na půlkolečka nebo na kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno. Na dvou lžících oleje osmažte cibuli... více o Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3-5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6x6 cm. Dáme lžičku marmelády, přeložíme do... více o Tvarohové šátečky na sladko i na slano
**TĚSTÍČKO:** Mouku důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem. Pak přidáme jemně pokrájenou šunku, scezený hrášek a ochutíme solí (pepřem) -... více o Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Moučkový cukr dvakrát přesejeme přes jemné sítko (pokud důkladně cukr neprosejete, bude se vám ucpávat zdobící trubička). Přidáme bílek a mícháme tak... více o Klasický recept na polevu na perníčky
Na oleji nebo másle necháme zesklovatět velkou najemno pokrájenou cibuli, ke které pak přidáme osmažit na kostky pokrájenou dýni. Pak zaprášíme výpek... více o Dýně na kari nebo na paprice
Kuře nasekáme na menší kousky - asi na 12 kusů. Dáme do misky a přidáme podle chuti papriku, chilli, sůl a prolisovaný česnek. Pořádně promícháme, aby... více o Kuře na chilli a na česneku - výborná rychlovka
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dnem těžkého hrnku je rozmáčkněte, potřete olejem, osolte a... více o Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Zeleninu uvaříme do poloměkka. Schladlé a oschlé růžice namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Necháme odkapat na kuchyňském papíru.... více o Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl, pepř a dáme vařit na 15 minut. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a... více o Pivní bramborová polévka
Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem... více o Pivní výpečky s bramborovými noky
Žloutky, cukr a máslo třeme, Pak přidáme strouhanou kůru, hladkou mouku s kypř. práškem a mléko. Nakonec pevný sníh z bílků. Těsto vylijeme na... více o Pravá třešňová bublanina
Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme skořici a do druhé kakao. Nastrouháme si zvlášť... více o Buchta proti všem předpisům
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské ořechy a rozinky a přisladíme.... více o Jablečná buchta s pudinkem
V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce vajíčka, přidáme mouku, moučku,... více o Jemná perníková buchta
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20... více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli.... více o Bulharská pomazánka
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí.... více o Budapešťská pomazánka
Předem namočenou čočku přelijeme i s vodou do většího hrnce, přid8me bůček (vcelku), nadrobno nakrájenou zeleninu a stejně pokrájené brambory, vše... více o Čočková polévka s bůčkem
Připravíme si kvásek z vlažné smetany (mléka) rozmícháme droždí a přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Mouku prosijeme, přidáme sůl, cukr, vykynutý... více o Buchty plněné jahodami a tvarohem
Propadli jste chuti lahodné šalotky? Pak se vám určitě bude hodit pár praktických informací o… Celý článek
I když každodenní konzumace uzenin není příliš zdravá, kvalitní párek, špekáček nebo klobásku,… Celý článek
Nic nebylo nalezeno