Hovězí na černém pivu II.

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: zbynek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso krk. kližka - jako na guláš
    • 250
      g cibule
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks feferonka nebo pálivá paprika, Tabasco podle chuti
    • 300
      g kečup - jemný
    • 0,5
      l pivo - černé
    • 1
      lžíce paprika - sladká mletá
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      stroužek česnek může být i více
    • 1
      sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a namačkaný česnek. Pražíme tak dlouho, až paprika ztmavne. Přidáme nakrájené maso a opět restujeme. Pokud maso pustí šťávu, vydusíme ji. Poté podlejeme 1/4 litrem piva, přidáme 1/2 dávky kečupu, pokud použijeme celé feferonky, zabalíme je do hadříku, ovážeme nití, přidáme sójovou omáčku, pepř a dosolíme. Maso dusíme do změknutí. Poté vyjmeme feferonky, přidáme zbytek kečupu, a doředíme pivem.
2
Podáváme s rýží, knedlíkem nebo chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    2. 3. 2007 11:04

    Je to vlastně takový pivní guláš :o)