Pangasius s fenyklem a mrkví

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: gabiki

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks fenykl
    • 1
      ks mrkev
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks pangasius
    • petrželka
    • limetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Fenykl a mrkev omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na malé tyčinky. Připravíme si zeleninový vývar a nalijeme do pánve. Šalotku, mrkev a fenykl přidáme do pánve a asi 3 minutky podusíme, ochutíme podle chuti solí a pepřem.
2
Omyté, osušené a lehce osolené filety pangasia položíme do pánve na zeleninu a přikryté dusíme 8 - 10 minut při slabém ohřevu. mezitím opláchneme, otřepáme a nakrájíme petržílku, vymačkáme štávu z limetky a pokapáme tím rybu. Podle chuti můžeme dopepřit. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou
3
Jako obměna anebo pokud nemáte rádi fenykl, můžete použít cuketu, a do pánve přidat později než mrkev

Komentáře k receptu

  • Anetka
    Anetka |

    31. 7. 2012 10:59

    Než se pustíte do jezení této ryby mrkněte sem: http://janoch.borec.cz/clanky/pangas.html

  • gabiki
    gabiki |

    25. 3. 2012 22:41

    Na obrázku jsem zrovna měla poslední jarní cibulku místo petržílky, tak jsem minutku před vyndáním z pánve posypala nakrájenou cibulkou, aby maliličko naměkla :-P