Brambory nakrájíme na větší kusy a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět. Přidáme brambory a chvíli... více o Babiččiny opékané brambory
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a... více o Boršč od babičky Tamary
Nakrájíme česnek na drobno, cibuli na kroužky, nivu a rajčata na plátky. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme plátky rajčat, opepříme je a... více o Volská oka speciál
Připravíme míchaná vejce na cibulce. Papriky nakrájíme na kousky a povaříme, aby změkly. Papriky s taveným sýrem vmícháme do vajec, přidáme ostatní... více o Švédské chlebíčky
Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi. Hrušky rozpůlíme a vyndáme jádřinec a položíme na karamel dolíčkem dolů. Posypeme vanilkovým cukrem, můžeme... více o Karamelové hrušky
Sekanou potřeme hořčicí a opepříme a opaprikujeme. Vložíme ji do pánve zároveň s cibulí nakrájenou na kroužky, opečeme z obou stran, přidáme pokrájený... více o Sekaná na pivu
Obměna oblíbeného šopského salátu. Zeleninu nakrájíme na kostky, ochutíme přísadami a vmícháme sýr Cottage. Necháme vychladit.... více o Míchaný salát II.
Houby nakrájíme na kousky, podusíme na osmažené cibuli, ochutíme mletým pepřem, koriandrem a oregánem, můžeme přidat i 1 kuličku nového koření.... více o Zapečené houby na smetaně
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na... více o Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Z přísad vypracujeme těsto, necháme chvíli kynout. Uděláme si malé bochánky, z nichž na pomoučněném vále vytvoříme placky. Vložíme je do trouby na... více o Italské placky
Na talíř či mísu rozložíme plátky šunky. Meloun necháme vychladit a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a odkrojíme slupku. Dužninu nakrájíme na menší... více o Pršut s melounem
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme špenát, osolíme, přidáme mletý pepř, koriandr a chvíli dusíme. Do směsi vmícháme trochu smetany, přidáme... více o Špenátový nákyp III.
Brambory uvaříme a uděláme bramborovou kaši. Uvaříme hrách dle návodu, vmícháme kaši, koření, česnek, osmaženou cibulku a osolíme. Podáváme samotné s... více o Bramborová kaše s hrachem
Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého... více o Pečené fazole se slaninou
Květák s bramborem, karí a jogurtem a placičky púríKvěták rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zpěnit... více o Indický květák s curry a placičkami púrí
Umícháme řídké těsto na palačinky, které usmažíme. Při smažení vytíráme pánev kůží ze slaniny či ji pokapeme olejem. V mikrovlnce či na pánvy necháme... více o Palačinky se špenátem II.
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými... více o Zapékané kuřecí závitky
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Necháme min. 24 hodin uležet v... více o Pomazánka z nivy s pivem
Vejce, salám a cibuli nasekáme nadrobno, smícháme a spojíme s majolkou. Vmícháme koření. Můžeme vmíchat i zbytky tavených sýrů či salámu z ledničky.... více o Tříbarevná pomazánka
Bagety několikrát napříč nařízneme. Smícháme Ramu s provensálskými bylinkami a utřeným česnekem se solí a směsí potřeme naříznuté plochy baget.... více o Bylinkové bagety
Sýr rozpatláme vidličkou, vmícháme na drobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience a nakonec vmícháme malého panáka becherovky. Podáváme s topinkami... více o Pivní sýr trochu jinak
Maso naškrábeme (případně můžeme 2x umlít hovězí zadní), vytvoříme kopeček s důlkem, do kterého dáme žloutek, na okraj talíře uděláme malé hromádky... více o Tatarský biftek speciál
Kapustu nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě. Na oleji necháme zpěnit cibuli, kapustu necháme odkapat, nakrájíme a vložíme do kastrolu na... více o Kapusta s párky
Houby očistíme, osolíme a podusíme na zpěněné cibulce doměkka. Ještě zatepla do nich vmícháme šťávu z cca 1/2 citronu. Opepříme a necháme vychladnout.... více o Houbový salát s majonézou
Osmažíme 1/2 cibule a vmícháme ji do mletého masa, osolíme, opepříme, okořeníme koriandrem a vmícháme hrst nakrájených kaparů, vejce a event. trochu... více o Kuličky z mletého masa s kapary na smetaně
Strouhaný sýr smícháme se žloutkem, na kousky nakrájenou šunkou, strouhankou, opepříme, osolíme, vmícháme opatrně sníh z bílku. Uděláme hustší těsto,... více o Pikantní smažené sýrové koule
Na oleji zpěníme cibulku a papriku, přidáme okořeněná stehna naporcovaná na 6 dílů a dusíme v troubě. Když je maso téměř měkké, přidáme syrové... více o Manestra
Umeleme bůček, přidáme celá vejce, Vegetu, a rozmačkaný česnek. Vše dobře promícháme, přidáme nevařené uzené maso nakrájené na kostičky, může být i ze... více o Bůčková roláda IV.
Z mouky, tuku, cukru, vejce, prášku do pečiva vypracujeme těsto a dáme ve folii do lednice odpočinout. Svaříme džus, cukr a pudinky. Přidáme nakrájená... více o Jablečný dort II.
Nejprve 3 krát spaříme jáhly v horké vodě, aby ztratily svou hořkost. Poté jáhly buď hodinu necháme bobtnat v horké vodě nebo na mírném plameni... více o Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Žloutky ušleháme s vodou, sníh z bílků, ostatní ingredience, nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. (Těsto neustále šleháme,nejlépe v robotu).... více o Piškotové řezy se Salkem
Mleté maso smícháme s podravkou (množství dle chuti, přibližně 2-3 lžíce), zalejeme šlehačkou, řádně promícháme a necháme v ledničce alespoň hodinu... více o Šťavnaté karbanátky II.
Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do ledničky. Potom už jen smažíme na... více o Skvělá marináda na maso
Uvařené špagety překrájíme. Do rozšlehaných vajec vmícháme strouhaný sýr, nakrájenou uzeninu nebo slaninu, ochutíme solí a pepřem. Směs vlijeme ke... více o Špagetové smaženky
Listové pláty rozválíme do tenka, potřeme nugetou, hustě poskládáme vedle sebe lískové oříšky, přikryjeme druhým listovým plátem, potřeme mlékem a... více o Duplo mls
Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik hodin v lednici (klidně i do... více o Tajemství řeckého boha
Naporcovaného králíka rozložíme do pekáče, obsypeme nakrájenou cibulí, mrkví a konzervovanými rajčaty. Maso pokapeme sojovou omáčkou, okořeníme... více o Králík - jakoby bulharský
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Výborná na... více o Česneková pomazánka - výborná II.
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, ochutíme octem a olejem, opepříme a osolíme a necháme vychladit. Podáváme k masu.... více o Babiččin bramborový salát
Játra nakrájíme na medajlonky a lehce pěstí naklepeme. Opepříme, přidáme chlilli podle chuti, zalijeme vínem a sojovou omáčkou. Necháme odpočinout.... více o Rychlá pikantní játra
Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní koření a... více o Rýžový pilaf
Umícháme těsto. Jablka nastrouháme. Do formy vymazané máslem a vysypané kokosem (nejlépe dortová) klademe vždy vrstvu těsta, vrstvu drobenky a vrstvu... více o Karibský jablečný koláč
Podusí se čerstvé houby, nakrájí na kousky. Naloží se přes noc do marinády (sojovka, masox, Worchester). Udělají se slané palačinky (polohrubá mouka,... více o Zapečené palačinky s houbami
Osmažíme cibulku, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, chvíli opékáme, přidáme předvařený hrách, zalejeme vývarem a vaříme do měkka. Okořeníme... více o Skotská hrachová polévka
Nastrouháme mrkev a křen a vmícháme ostatní přísady. Vynikající příloha ke studenému masu.... více o Křenová příloha k masu
Lilek se dobře omyje, uřízne se mu zelená šťopka a nakrájí se na délku, ne na šířku - na tenké plátky. Pomaže se olejem nejlépe olivovým a a potře se... více o Zapečený lilek II.
Ohřát máslo a olivový olej, vložit do něj cibuli a česnek nakrájené na plátky, míchat, až se všechno promísí, chvilku dusit, posypat cukrem, pepřem,... více o Cibulová marmeláda II.
Špekáčky rozkrojíme podél, ale ne úplně, a dovnitř nasypeme papriku, pepř, přidáme francouzskou či plnotučnou hořčici, na půlkolečka nakrájenou cibuli... více o Medvědí pivouše
Z přísad připravíme řidší těsto. Hrnky vymažeme máslem, naplníme těstem a vložíme do hrnce s vařící vodou. Nejlepší jsou čerstvé, po ohřátí již nejsou... více o Hrnkové knedlíky II.
Nastrouhejte oloupané brambory, osolte je a vmíchejte hladkou mouku. Vzniklé těsto lijte po přiměřených dávkách na rozpálený olej. Každý bramborák... více o Sýrové albánské bramboráky