Cibulová marmeláda II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg červená cibule nakrájená na plátky
    • 4
      stroužek česnek nakrájený na plátky
    • 140
      g máslo
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 140
      g hnědý cukr
    • 1
      lžička tymián nebo 1 lžíce čerstvého
    • 1
      špetka chilli
    • 750
      ml červené víno
    • 350
      ml červený vinný ocet
    • 200
      ml portské víno nebo dezertní víno - např.tokaj
    • 1
      lžička sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ohřát máslo a olivový olej, vložit do něj cibuli a česnek nakrájené na plátky, míchat, až se všechno promísí, chvilku dusit, posypat cukrem, pepřem, solí a tymiánem a chilli a na mírném ohni (oheň snížit na minimum) nepřikryté smažit 40-50 minut za občasného promíchání. Šťáva se odpaří a cibule postupně změkne a začne karamelizovat. Pak přilít víno, portské a ocet a vařit stále nezakryté na prudším ohni cca 1/2 hodiny.
2
Cibule má mít barvu mahagonu, tekutina se odpařením zredukuje zhruba na dvě třetiny. Vychladlou směsí naplnit zavařovací sklenice vymyté horkou vodou, není nutno zavařovat.
3
Vynikající příloha k masu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.