• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Cibulová polévka
    Napište svůj komentář k receptu

    Cibulová polévka

    autor: macouch
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 68
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Cibulová polévka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        ks cibule
      • 30
        g máslo
      • 940
        ml hovězí vývar
      • 4
        plátek bílé pečivo
      • 60
        g sýr 40-60
      • sůl
      • pepř mletý
      • 2
        lžíce slunečnicový olej Nebo olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.
    2
    Za stálého míchání smažit několik minut, poté snížit teplotu a vařit na mírném plameni 45-60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, míchat často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou - a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.
    3
    Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilít vývar, osolit, opepřit. Vařit na mírném ohni asi 30 minut.
    4
    Plátky toustového chleba rozkrojit na 4 díly, posypat sýrem a dát zapéct do trouby. Do talíře s polévkou přidávat zapečený chleba.
    5
    Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cibulová polévka se sýrem

    Cibulová polévka se sýrem

    Cibulová polévka podle Marušky

    Cibulová polévka podle Marušky

    Cibulová pomazánka

    Cibulová pomazánka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • rripper | 14. 7. 2019 20:52

      Vynikající. Přidal jsem 1/4 litru vody a zahustil zasmážkou. :)

    • oceanik | 30. 4. 2017 10:33

      Polévka je velmi jednoduchá a strašně dobrá. Sýr jsem strouhal rovnou do polévky a tousty přikusoval holé. Děkuju za recept.

    • Dee07 | 28. 1. 2017 13:41

      Dnes ji vařím už po několikáté a je skvělá. Jen ji nevařím tak dlouho :)

    • Jana
      Jana | 22. 12. 2016 06:53

      Uvařeno a je naprosto skvělá :)

    • Jana
      Jana | 22. 12. 2016 06:53

      Uvařeno a je naprosto skvělá :)

    • Nartounekv | 31. 1. 2015 10:35

      Dobrota :)

    • jakoubis
      jakoubis | 11. 1. 2015 17:27

      das is fantastiše 8-)

    • Dekadent
      Dekadent | 19. 11. 2014 12:45

      By mě zajímalo, co na tom vaříte 60 minut? Ty z té cibule nic nezůstane. Stačí 15 minutt a je hotovo.

    • miloslav
      miloslav | 4. 9. 2014 17:18

      super jen tak dál jsem velice spokojen s receptem a výsledek nad očekávání pro rozvedeného pána super kuchařka , Děkuji :-*

    • ivetaa2 | 21. 3. 2014 21:47

      moc dobrá ;) akorát kromě tostů jsem udělala krutony

    • Mordechai
      Mordechai | 23. 7. 2013 12:07

      Řekli sýr dal jsem sýr:-) s tvarůžkama luxus...

    • Pupík
      Pupík | 7. 4. 2013 16:50

      Polévku jsem zvládl a přidal jsem ještě mléko, výborné :-)

    • mishanecka | 30. 8. 2012 11:52

      Je dobrá a chleba jsem je opekla na pánvičce. :-)

    • Alena
      Alena | 8. 8. 2012 11:12

      Díky za recept výborná polévka i vnučce moc chutnala :-D <3

    • Můrinka
      Můrinka | 13. 6. 2012 19:23

      Výborná polévka, děkujeme, vaříme si ji vždycky, když se chceme udělat radost <3

    • Renata
      Renata | 10. 6. 2012 23:44

      Polévka jsem udělala a naprosto skvělá. Díky za recept.

    • Jana Paťhová | 15. 3. 2012 14:45

      polévka je vynikající moc děkuji za recept.

    • Marek
      Marek | 7. 3. 2012 14:23

      Povedla se, lahůdka 8-)

    • jarda
      jarda | 20. 2. 2012 14:33

      Super luxusní! l Jsem přímo nadšenej! Levná a přitom tak dobrá. Jen jsem přidal petrželku a ty tousty je lepší přikusovat než je hodit do polévky.

    • ywett89
      ywett89 | 26. 1. 2012 17:05

      Bomba, bomba, bomba. Zkusila jsem a už nikdy více jinou cibulačku :-X . Ač jsem amatér, povedla se báječně :-P . Moc děkuji za inspiraci :-*

    • Hovňousek | 29. 12. 2011 13:01

      Tak sem polévku zkusila uvařit a je opravdu vynikající. Mňam!!! Stojí za to si ji uvařit.

    • danmar | 23. 12. 2011 11:56

      tudle polévku prostě miluju.....je jednoduchá a hlavně výborná !!!

    • Standa
      Standa | 20. 7. 2011 09:27

      Recept je výborný, polévka vynikající! Dávám tam ještě špetičku mleté papriky a nasekanou petržílku. Nemá to chybu! Všem dobrou chuť! :-)

    • gabča
      gabča | 21. 2. 2011 12:10

      Právě dnes se ji vyzkoušela je výborná ale místo opečené housky jsem udělala vaječný svítek s čestvou petrželkou a sýrem Houska se hned rozmočí ,ale svítek drží tvar a můžeteho více okořenit podle chuti ;-)

    • Greinerova | 13. 2. 2011 17:09

      Výborná za 1

    • Lucie-Trpkosova
      Lucie-Trpkosova | 2. 2. 2011 15:52

      Opraveno. Díky za upozornění.

    • iNDYCZ
      iNDYCZ | 2. 2. 2011 14:11

      U fotografie uvest autor: Lada Kovarova, nikoliv autora receptu, preci jen je na fotografii primo nas polevkovy talir a mohu poslat originalni fotografii v pripade pochybnosti.

    • Děda 3 | 5. 1. 2011 13:13

      Super,k tomu toast s česnekam a sýrem a je to :-)

    • Sofiee
      Sofiee | 7. 12. 2010 15:37

      Chci se ještě zeptat, jak silný děláte vývar? Přítel ho připravuje opravdu hodně silný a výsledek je super, takže doporučuji. Kvůli času děláme vývar z kostky, tedy ze dvou. :-)

    • Sofiee
      Sofiee | 6. 12. 2010 16:47

      Výborná, dokonalá! Vaříme ji každý týden, protože jsem schopná sníst na posezení celý hrnec! Super!

    • tomasek | 22. 11. 2010 23:23

      Nemel jsem tolik casu, takze na to padla tak vsehovsudy trictvrtehodina, ale bylo to vynikajici. Pridal jsem jeste rozmaryn a tymian, do cibulacky skvele sedi.

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 14. 11. 2010 11:12

      Mohu doporučit, je výborná

    • Ladia
      Ladia | 8. 10. 2010 13:36

      Polévku z dnešního menu máme moc rádi, dělávám ji velmi často. Z receptu by to ale chtělo vymazat ta zobrazená <BR> 8-)

    • Ivana Šlapáková
      Ivana Šlapáková | 9. 5. 2010 08:23

      Je dobrá, nakonec jsem cibuli trochu rozmixovala, malounko přidala masoxu /podle kvality vývaru/ a byla fakt jedlá. Toastové kousky se jedly i po polívce samotné. Za 1.

    • Jana Kretkova
      Jana Kretkova | 7. 5. 2010 13:10

      Dneska jsem ji dělala a je opravdu výborná, nelituju žádné minuty. Dávám za jedna!!!

    • venyss venyss
      venyss venyss | 31. 1. 2010 16:22

      Výborná, výborná, výborná. 1, 1, 1.

    • Lenka Pflegerová
      Lenka Pflegerová | 30. 1. 2010 16:05

      Dnes jsem ji dělala a musím souhlasit s Naďou. Vynikající dávám za 1

    • Naďa Davidová
      Naďa Davidová | 20. 9. 2009 12:27

      Vynikající, dlouhý čas vaření se určitě vyplatí, nebudu už dělat jinak. Díky.

    • Léňa Mühlfeldová
      Léňa Mühlfeldová | 28. 3. 2009 14:14

      Dnes byla k obědu!:)

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 27. 10. 2007 16:19

      No jo, vari se dlouho, ale ta chut potom :-)

    • Anonym
      Anonym | 2. 10. 2007 20:34

      I mě ten čas připadá na cibulačku dlouho...Takhle vařím snad jen slepičí polévku.o)

    • Di
      Di | 2. 10. 2007 19:27

      Mělo by se, aby se cibule téměř rozvařila.

    • Ivana Nosková
      Ivana Nosková | 2. 10. 2007 17:59

      To se vážně vaří 1,5 hodiny????

    • Jaňulka
      Jaňulka | 18. 4. 2007 18:03

      Já jsem nejdřív měla obavy z doby vaření tak jsem to trochu upravila cibule jsem dusila půl hodiny pak jsem přidala vývar 1,5 l, koření a taky 1,5 dcl bílého vína. Podávála jsem opraženou housku se sýrem a bylo to mňam

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 10. 12. 2006 19:41

      Jedním slovem - výborná.

    • Jana
      Jana | 27. 5. 2006 18:23

      Opravdu vítečná....místo klasické cibule jsem použila šalotku a na závěr rozmíchala jedno vejce...

    • Natalka
      Natalka | 19. 2. 2006 09:32

      Je to bezvadný recept.Budu ho vařit.Doufám,že se mi podaří.

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 10. 8. 2005 13:43

      Já jsem těch tousťáků se sýrem zapekla celý plech a jen se po nich zaprášilo. Když je právě tak správně rozmočený... mňam. Musím říct, že tato polévka nasadila u našich návštěv laťku hodně vysoko a teď už si ji dopředu objednávají.

    • Di
      Di | 17. 7. 2005 11:03

      Je to opravdu dobrota a když to člověk jednou zkusí, není to až zas tak složité. Já dělám tuto francouzskou cibulačku podle receptu pana Trejbala, to byl kuchař Vlasty Burianan. Místo hovězího vývaru, vařím zbylé kosti z pečené drůběže (většinou z kuřete pečeného na talíři, které před podáním vykostím). Ostatní postup je stejný s výjimkou konečné úpravy. Polévku naleji do misek, navrch položím tousty, posypu sýrem, misky dám na plech a zapeču v troubě, až polévka začně bublat a sýr utvoří krustu.Ale určitě zkuším i tento postup.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé pečivo Cibule Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Salát z mozzarelly a rajčat

    Salát z mozzarelly a rajčat

    Žluté řezy se sněhem

    Žluté řezy se sněhem

    Vynikající kapr

    Vynikající kapr

    Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

    Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

    Balkánský listový závin slaný

    Balkánský listový závin slaný

    Bylinková bageta

    Bylinková bageta

    Ostrá papriková krémová polévka

    Ostrá papriková krémová polévka

    Pečené sladké brambory s řepou

    Pečené sladké brambory s řepou

    Bůček na pivu - pikantní

    Bůček na pivu - pikantní

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    38
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    32
    Vesnický páj (cottage pie)
    Vesnický páj (cottage…
    27
    Sušenky s kousky čokolády
    Sušenky s kousky čokolády
    27
    Hovězí sekaná Wellington
    Hovězí sekaná Wellington
    27
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Cibulová omáčka s uzeným masem
    Cibulová omáčka s uzeným masem
    Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem
    Cibulová omeleta s uzeným masem a…
    Cibulová pizza z listového těsta
    Cibulová pizza z listového těsta
    Cibulová polévka podle Marušky
    Cibulová polévka podle Marušky
    Cibulová polévka se sýrem
    Cibulová polévka se sýrem
    Cibulová pomazánka
    Cibulová pomazánka
    • Recepty.cz
    • Cibulová polévka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí