Italské placky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 2,5
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 2,5
      lžíce olivový olej
    • droždí
    • nasekaný česnek
    • sušená rajčata v oleji event.
    • rama Na vaření
    • česnek
    • sůl
    • provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad vypracujeme těsto, necháme chvíli kynout. Uděláme si malé bochánky, z nichž na pomoučněném vále vytvoříme placky. Vložíme je do trouby na plech vyložený papírem na pečení, posypeme provensálskými bylinkami, opatrně pokapeme olivovým olejem a upečeme dozlatova. Z ramy a ostatních přísad připravíme pomazánku, kterou naplníme maličké mističky a podáváme k horkým plackám. Do těsta můžeme vmíchat nakrájená sušená rajčata.
2
Výborný předkrm k dobrému suchému bílému vínu.

Komentáře k receptu

  • VMJ
    VMJ |

    19. 9. 2007 16:50

    Trosku jsem recept pozmenila - olivovy olej jsem dala do testa a nedelala jsem placicky ale male bulky, ktere jsem pred pecenim a posypanim korenim potrela vajickem. Pripravila jsem k tomu zeleninovy salat a koupila cervene vino. Jsem si jista, ze se to jako predkrm bude hodit.

  • IQ tykve
    IQ tykve |

    5. 7. 2007 16:05

    Z přísad těsto a z ostatních přísad náplň? Tak co z čeho?

  • Petra
    Petra |

    15. 2. 2007 23:03

    Bolo to jedlé. Ale to víno s tým naozaj nejde.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    14. 2. 2007 10:27

    Hanko, kolik tam dáváte toho droždí? Vypadá to zajímavě.