Z ingrediencí si vypracujeme hladké, nepříliš tuhé těsto, ze kterého si na posypaném stole solamylem uděláme šištičky (asi 1 X 8 cm), které dáme vařit... více o Bramborovo-skořicové šišky s máslem
Starší rohlíky (ne tvrdé) si rozmixujeme nebo hrubě nastrouháme. Mleté maso si ochutíme česnekem, cibulí, paprikou, majoránkou, solí a pepřem dle... více o Karbanátky šetrné sousedky
Z ingrediencí si připravíme hodně vláčné bramborové těsto, které namačkáme rovnoměrně na dno pekáčku - 32 X 22 cm (nejlépe dlaní potřenou olejem).... více o Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky... více o Vepřové kotlety podle tchyně
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět (nesmažíme) na oleji (1 lžíce) a kousku másla. Přidáme omytý špenát, podlijeme trochou vývaru a... více o Špenátové rizoto Pepka námořníka
Z droždí, trochy vlažné vody a lžicky cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, strouhaný sýr, pepř, sůl. Přidáme kvásek, po částech... více o Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Špenát připravíme přesně podle návodu, osolíme a opepříme. Brambory uvařené v šupce oloupeme a nastrouháme. Špenát, brambory, vejce a strouhanku... více o Bramborové placičky se špenátem
Rozmrazíme plátky listového těsta a dotenka je vyválíme. Osm formiček vypláchneme studenou vodou a vyložíme těstem. Špenát rozmrazíme a rozmícháme s... více o Dortíčky se zeleninou
Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření ... více o Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Máslo utřeme s oběma cukry a postupně přidáme ostatní suroviny. Na závěr mouku smíchanou s práškem do pečiva a čokoládovými kousky. Formu na muffiny... více o Banana muffiny
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a poklademe na ně usmažená míchaná vajíčka. Vejce pokapeme kečupem, pokryjeme plátkem šunky a... více o Kotlety pro gurmána
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku do růžova, zasypeme balíčkem papriky, zalijeme mlékem a vložíme na kousky nakrájené maso. Vaříme, zhruba... více o Maso na paprice pro bezlepkáře
Maso nakrájíme, jemně poklepeme, osolíme a opepříme. Nachystáme si misku, do které klademe na sebe plátky masa a potíráme směsí z hořčice, grilovacího... více o Kotletky ve slaninové peřince s bramboráčky
Filé z lososa nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nasekanou čerstvou petržel. Smícháme v misce s dijonskou... více o Tataráček z lososa po francouzsku s česnekovými toasty
Tuk, cukr, kakao a žloutky asi 30 minut šleháme, pak přidáme mouku a ořechy. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ruční metlou přimícháme. Ušlehanou... více o Vykrajované měsíčky
Tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce mouku, strouhanku, mléko cukr, sůl a vypracujeme těsto. Pečivo nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme.... více o Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Na rozpáleném oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rýži ,kterou krátce opražíme. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a přivedeme k varu ... více o Výborná rýže
Marcipán si připravíme 1 až 2 dny předem zabalený ve folii, uložený a poté odležený v chladu. Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou Studentskou pečeť... více o Dezertík Marcipollo
Jarní lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu... více o Zapečené špalíčky s gorgonzolou
1.krok Do hrnce nalijeme vodu. 2.krok Až se voda začne vařit přidáme panzany.A vaříme 10 minut. 3.krok Panzany dáme do misky a smícháme s tvarohem.A... více o tvarohové panzány
Umytou brokolici rozřežeme na menší hlavičky, vložíme do vroucí osolené vody spolecně s těstovinami. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme smažit na... více o Těstoviny nejen s brokolicí
Na oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zamícháme do vychladlé uvařené rýže a mletého masa. Přidáme vejce, sůl, česnek a koření. Pořádně... více o Rýžovo-masové placičky
Tvaroh smícháme s pudinkem a cukrem. Směs dáme do sáčku, ve kterém uděláme dirku, kterou později vymačkáme tvaroh na jablečnou směs. Z nastrouhaných... více o Jablečná roláda s tvarohem
Fazole si uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, nasypeme do mísy a necháme vychladit. K fazolím přidáme olej, pokrájené okurky, cibuli, rajčata,... více o Fazolový salát s rajčaty
Na pánvi s olejem necháme osmažit pokrájenou cibuli se špekem. Pak přidáme česnek a houby, dochutíme solí a kořením, vmícháme těstoviny a necháme je... více o Těstovinovo-houbová omeleta
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na Vaší chuti. Melounovou dužinu pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Nivu buď rozdrobíme nebo drobně... více o Melounový salát s nivou
Rybu osolíme a opepříme, potřeme olejem a položíme do zapékací mísy vymazané máslem. Do předehřáté trouby dáme rybu na 15-20 minut zapéct. Ušleháme... více o Ryba třeboňské hospodyně
Porce ryby osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi s rozpáleným olejem rybu osmažíme zprudka z obou stran. K orestované rybě dáme krátce... více o Ryba v rajské omáčce
Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky.... více o Těstoviny s tuňákem po boloňsku
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme rajčata, cuketu, česnek, protlak, petrželku. Zamícháme, podlijeme trochou vody (1 dl) a necháme asi... více o Zeleninové těstoviny - bezmasé
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku. Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v... více o Polynéské filé
Uvařené a vychladlé oloupané brambory nakrájíme na plátky nebo kostky, smícháme s umytou a osušenou rucolou, osolíme. Přidáme olivy, sýr nakrájený na... více o Bramborový salát s rucolou, olivami a sýrem
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme nastrouhaná jablka, rozpuštěné máslo a likér. Přisypeme mouky s práškem do pečiva, promícháme a nakonec... více o Jablečná bábovka s vaječným likérem
Na pánvi s olejem orestujeme drobně pokrájenou zeleninu, ke které pak přidáme prohřát předvařené těstoviny. Směs osolíme, ochutíme kari kořením,... více o Těstovinovo-zeleninová omeleta
Na pánvi si orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí. Pak přidáme rozetřený česnek, pokrájené, předvařené a scezené houby a knedlíky, které jsme si... více o Houbovo-knedlíková omeleta
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na Vaší chuti. Meloun pokrájíme na silnější plátky (1,5 - 2 cm), které rozkrájíme na kostičky ... více o Melounové jednohubky (salát)
1. Z prosáté mouky, změklého tuku a zakysané smetany vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 1 -2 hodiny v chladnu odležet. 2. Těsto potom rozválíme na... více o Rychlé chuťovky nejen ke kávě
Kuřecí játra očistíme a dáme na pánvičce na malém množství oleje osmahnout, přidáme steakové koření a celou plechovku žampionů, celé hlavičky. Chvilku... více o Kuřecí jatra se žampiony
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm, posolíme a necháme 30 minut vypotit. Po vypocení lilek nakrájíme na kostky, česnek a petrželku... více o Jednoduchý lilek
Vločky uvaříme ve vodě na kaši a pak přidáme usmaženou cibulku na špeku. Je možné dochutit kořením nebo dosolit.... více o Vločková kaše na slano
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Po té vkládáme na máslem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu zvlášť osolíme a opepříme, přidáme trochu... více o Zapečené (gratinované) brambory se smetanou
Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji... více o Vepřové maso v hořčičné omáčce
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice. Po odpočinutí těsto vyválíme a kousek si dáme stranou,... více o Linecký koláč - co dům dal
Papriky omyjeme, uřežeme vršek a vnitřek vyprázdníme. V misce smícháme rozmixovanou chlebovou střídku, na kousky nakrájené ančovičky, sýr, petrželku a... více o Plněné papriky alla Materana
Listové těsto rozválíme, propícháme špejlí a upečeme na menším plechu. Na vychladlé těsto dáme krém, který děláme ve vodní lázni nebo na velmi slabém... více o Křemešové řezy
Ze 100ml mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který necháme vzejít. Mezitím si ze 300ml mléka, mouky a ostatních surovin uděláme těsto, do kterého... více o Langoše podle Klárky
Žloutky a sůl vyšleháme do tuhé světlé pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a paprikou. V další míse ušleháme bílky se solí do tuhého... více o Roláda s vajíčkovým salátem
Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí. Kořenovou zeleninu očistíme ,... více o Kuřecí kapsa se zeleninou
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice. Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně... více o Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Očištěný celer nahrubo nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme, přidáme kmín a na oleji opékáme. Jakmile celer změkne osolíme, zalijeme smetanou a... více o Celerové placičky