Řecká sperna z kláštera

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g oves může být i pšenice
    • 50
      g mandle - loupané
    • 20
      g rozinky
    • 3
      lžíce ouzo
    • 3
      lžička anýz
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oves si namočíme na minimálně 1 den do vody a vodu pravidelně ráno a večer vyměníme.
2
Poté ho dáme vařit asi na 10 minut (pšenice se vaří déle) než je měkký. Scedíme a rozložíme na utěrku, aby dokonale uschl.
3
Mezitím rozdrtíme anýz a do misky dáme všechny ostatní ingredience kromě ouza. Přidáme oves a vše promícháme. Přilijeme ouzo a případně dochutíme (dosladíme, doouzujeme) skladujeme v ledničce.
4
V některých oblasechí Řecka se přidává i mletá skořice, hřebíček či petržel. nať a granátové jablko, ale takhle to máme vyzkoušené a je to dobrota.

Komentáře k receptu

  • lada
    lada |

    15. 9. 2012 10:40

    cetla jsem recke sperma :D tak jsem musela napsat komentar. jinak recept jsem nedelala.