Pečená řepa s česnekem a fetou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg červená řepa
    • 8
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 5
      snítka snítka tymiánu
    • 100
      g sýr feta
    • 1
      hrst vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu důkladně vydrhněte, loupáním se nezdržujte. Bulvy pokrájejte na měsíčky a dejte na plech. Přidejte neoloupané stroužky česneku, vše důkladně zakápněte olivovým olejem, zalijte balzamikem, osolte a opepřete. Přidejte tymián, zakryjte alobalem a dejte do trouby předehřáté na 200°C. Řepa se bude péct asi 30 minut, záleží na velikosti jednotlivých kousků.
2
Jakmile je řepa hotová, vymačkejte mezi ni stroužky upečeného česneku, zasypte ji nalámenou fetou a ořechy a podle potřeby ji ještě osolte a opepřete nebo chuť podpořte trochou olivového oleje nebo balzamika. Podávejte s dobrým pečivem, na které můžete namazat upečený česnek.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: