Pangasius v sýrovém kabátku

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simča S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g pangasius až 600 podle velikosti jedlíků
    • 0,5
      ks citron šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička čubrica
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce olej
    • 150
      g uzený sýr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pangasia necháme trochu povolit a otřeme od vody. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávu, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme bylinkami. (Je možné vytvořit si i "pastu" z třeného česneku, soli, bylinek a šťávy a touto pa stou potřít po obou stranách rybu). Na plíšku rozpálíme olej a rybu obalíme v mouce.
2
Na oleji osmahneme ryby po obou stranách, rozložíme po plíšku, můžeme přidat mouku a koření, které nám při obalování opadaly na prkýnko a dáme do trouby, vyhřáté na 100°C. Necháme zapékat cca 12 minut, pak kousky obrátíme, navršíme na každý "pastu", která vznikla z mouky, koření, tuku a vypečené vody (vetšinou je jí dost) v pekáčku a vrátíme do trouby, které přidáme na 150°C. Necháme zapékat cca 15 minut.
3
Mezi tím si nastrouháme sýr na hrubém struhadle. Přimícháme vajičko a zlehka hmotu prošleháme. Po uplynutí času vyndáme plech opět z trouby, přidáme na 220°C, kousky ryby otočíme opět na druhou stranu a potřeme směsí sýra a vajíčka. Vrátíme do vyhřáté trouby a zapečeme do roztavení sýra.
4
Podáváme s br. kaší, vařenými bramborami nebo těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • inge
    inge |

    27. 10. 2012 10:54

    fakt hustý, ještě, že mi pangas nechutná...

  • Tahitty
    Tahitty |

    13. 9. 2012 14:32

    Chuťovka, už ho asi nikdy dětem nekoupím... :-$

  • Anetka
    Anetka |

    31. 7. 2012 11:01

    Než se pustíte do konzumace této ryby mrkněte sem ať víte co jíte: http://janoch.borec.cz/clanky/pangas.html

  • Esc
    Esc |

    28. 2. 2012 19:49

    supeeeer!!!!!!!!!!

  • Sára Pěchová
    Sára Pěchová |

    16. 1. 2012 07:24

    Výborná rybka :-*

  • Eva
    Eva |

    16. 11. 2011 10:50

    bylo to dobré :-*

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    9. 8. 2011 21:58

    už to taky vidím, mám pidi notebook, asi jsem nesjela až dolu-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    9. 8. 2011 18:44

    Klárko - celá rodina měla bramborovou kaši, ale já jsem těstovinový maniak.... Takže já měla trochu zbylých těstovin a tak jsem vyfotila svůj talíř... Ale máš pravdu, s brkaší či pečenými bramborami je to asi obvyklejši.... dobrou chuť :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    9. 8. 2011 16:21

    O sýru je celý třetí odstavec.

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    9. 8. 2011 12:48

    nevidím v postupu ten sýr! kam s ním?? asi ho sním-)

  • Klára K.
    Klára K. |

    8. 8. 2011 10:37

    Moc dobre to vypadá, dávam do oblúbených, ale prikláňam sa skôr k zemiakovej kaši, prípadne k zemiakom duseným na petrželke, ako k cestovinám. Ovšem, proti gustu, žiaden dišputát.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: