• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bábovka tvarohovo-kokosová
    Napište svůj komentář k receptu

    Bábovka tvarohovo-kokosová

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 53
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bábovka tvarohovo-kokosová
    Bábovka tvarohovo-kokosová
    Bábovka tvarohovo-kokosová
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        ks vejce
      • 200
        g moučkový cukr
      • rozinky
      • 1
        balení prášek do pečiva
      • 120
        g hera
      • 1
        ks tvaroh
      • 200
        g dětská krupice
      • kokos popř. vlašské ořechy
      • sníh z bílku

    Postup přípravy receptu

    1
    Žloutky třeme s tukem a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, rozinky, kokos, ořechy, dětskou krupičku, prášek do pečiva. Nakonec lehce! zamícháme z bílků sníh. Vlijeme do bábovkové formy vymaštěné olejem a vysypané strouhankou. Pečeme zvolna 30 min. při 150-160 °C. Po vychladnutí pocukrujeme.
    2
    Tento recept je starý asi 30 let. Nikdy se neutvoří brousek. Bábovka je velmi vláčná.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Mramorová bábovka

    Mramorová bábovka

    Bábovka ve skle

    Bábovka ve skle

    Bábovka z pastináku

    Bábovka z pastináku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Zuzana
      Zuzana | 17. 10. 2015 15:17

      Bábovka je výborná! Jen jsem do těsta taky přidala cca 1dcl mléka. A pro vůni ještě citronovou kůru. :-)

    • PronajemRoubenky.cz | 26. 7. 2015 23:04

      Mohu doporučit, jen teplota trouby a doba pečení byla naprosto odlišná - po půlhodině pečení na 150st byla babovka naprosto nedopecena a nakonec se dopekla za dalších 20 minut navíc a na 175st.

    • PronajemRoubenky.cz | 26. 7. 2015 23:03

      Mohu doporučit, jen teplota trouby a doba pečení byla naprosto odlišná - po půlhodině pečení na 150st byla babovka naprosto nedopecena a nakonec se dopekla za dalších 20 minut navíc a na 175st.

    • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

      Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

    • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

      Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

    • Nartounekv | 3. 5. 2014 16:04

      Je výborná i bez tvarohu. Jednou jsem měla už utřené žloutky a zjistila jsem, že má zkažený tvaroh :'( . Naharadila jsem jej jihočeským tuhým jogurtem a byla skvěla. Dnes jsem ji zkusila znovu konečně s tvarohem a povedla se opět na jedničku. :-)

    • Veru
      Veru | 4. 9. 2013 21:43

      Nám doma chutnala hodně, vyzkoušela jsem již hodně receptů, ale tota je super vláčná a nelepí se. Vsypala jsem do ní hodně kokosu a luxus. ;-)

    • ewelina.hr | 23. 1. 2013 23:34

      Tak dnes jsem také upekla, ale musím přiznat, že mě výsledek dost zklamal. Už jsem jedla rozhodně lepší bábovky. Je sice vláčná, ale chuť mě nijak neoslovila.

    • Monika Pokorná
      Monika Pokorná | 19. 9. 2012 15:39

      Tak teď jsem dodělala a hned jsem vyzkoušela.je luxusní.in rodinka si pochvaluje, tuhle budu dělat často :-P

    • Reniiika
      Reniiika | 15. 7. 2012 14:41

      teda neverila bych jak muze byt babovka bez mouky vynikajici.... moc me to prekvapilo a povedla se dokonale!!!! uz ji mam v oblibenych a budu ji delat casteji. jinak jsem si tam jeste pridala citronovou kuru a trochu stavy protoze to proste do tvarohovy babovky patri.....mnaaaaaam

    • pecka55
      pecka55 | 25. 2. 2012 17:58

      Jooo, výborná, Udělali jsme malou bábovku a šest mafinků:)

    • SOKOL
      SOKOL | 28. 7. 2011 10:43

      A je to dobrý??.:-D :-\

    • Tereza T
      Tereza T | 12. 1. 2011 15:53

      Na starou verzi webu byl recept vložen bez autora. Autor Recepty se zobrazuje u všech anonymních receptů.

    • Tereza T
      Tereza T | 12. 1. 2011 15:46

      Opraveno, díky.

    • Klára K. | 12. 1. 2011 15:10

      Tento recept, je od autorky "envy", nie od recepty

    • Zumbistka | 11. 1. 2011 08:41

      kokos chybí v ingrediencích!

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 11. 1. 2011 01:57

      Dělám i jako muffinky, foto přiloženo, rozinky nedávám, nějak je doma nemusí, velmi dobré :-)

    • Michal Poklon
      Michal Poklon | 13. 6. 2010 18:01

      Naprostá bomba, typická bábovka od babičky. Krásně vláčná a dětská krupička jí propůjčí nezaměnitelnou chuť a vůni.

    • Tosca Rotigel
      Tosca Rotigel | 9. 1. 2010 16:45

      Petr Babovka nema pravdu!!ja ji dnes upekla a nema chybu,jenom se po ni zaprasilo,byla suprovni a tuha nebyla ani nahodou,rozinky ja nemusim :-)) jenom u toho receptu neni presny udaj kolik kokosu a orechu a tak jsem to tam hodila od oka a nemelo to chybu.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 4. 11. 2009 08:48

      Pán Bábovka, prepáčte, ale úplne k ničomu bolo vaše pečenie. To, že neviete upiecť bábovku, nie je chyba receptu, ale vaša. Každá rúra pečie inak, preto údaje v recepte možu byť len orientačné a vy si ich musíte prisposobiť. Bábovka je hrubá vrstva cesta, preto ju treba piecť pri nižšej teplote a dlhší čas. A zobrať do ruky špilku a vyskúšať počas pečenia. Váš komentár je veľmi nevhodný a svedčí o vašej neznalosti pečenia, nie o zlom recepte.

    • Lucie Brůnová
      Lucie Brůnová | 3. 11. 2009 16:14

      Byla vynikající. Super!!

    • Petr Bábovka
      Petr Bábovka | 27. 8. 2009 15:02

      Ten recept je úplně k ničemu, protože když jsme vyndali bábovku z trouby, tak byla černá bota a uvnitř nedopečená. Zkusil bych jinej recept nebo ji koupit v samošce.

    • Břetislav Karal
      Břetislav Karal | 5. 10. 2008 19:16

      Tak jsem vyzkoušel tenhle recept a bomba :-) bábovka s dětskou krupičkou je super :-)

    • Radka Vojtová
      Radka Vojtová | 4. 10. 2008 08:17

      konečně výborná bábovka, která se vždy povede

    • Anna Sedláčková
      Anna Sedláčková | 27. 8. 2008 13:32

      Tvarohovou bábovku z dětské krupičky dělám již dlouhou dobu. Dávám však 2 tvarohy, 150 g másla, 150 g krupičky, 200 g moučkového cukru, /i méně/, 4 vejce, 1 prášek, rozinky. Postup stejný. Peču při 160° C asi 50 minut. V uvedeném receptu se mně zdá, že je krupičky hodně.

    • Laďka M.
      Laďka M. | 1. 8. 2007 14:01

      Nevím co jsem udělala špatně, bábovka sice byla chuťově docela dobrá, ale hodně tuhá, asi by to chtelo přidat nějakou tekutinu. V této podobě nic moc.

    • Ivana Božáková
      Ivana Božáková | 1. 8. 2007 10:22

      Pekla jsem včera a povedla se! Dávám za 1

    • Žanetka
      Žanetka | 31. 7. 2007 20:09

      Milé labužnice, nechápu, jak některé z vás ta bábovka mohla nenadchnout. U nás zmizela prakticky během odpoledne. Nutno poznamenat, že rozinky jsem namočila v rumu. Píšu jedničku, tento recept.přidávám ke svým oblíbeným.

    • mia
      mia | 30. 7. 2007 16:42

      zkuste tam dát toho tuku, nejlépe másla stejně jako tvarohu,bude vláčnější..mám podobný receptík od babičky a je skvělá a když tam dáte štamprličku broskvové vodečky, toto bude vonět;o)

    • Romana
      Romana | 30. 7. 2007 10:06

      Souhlasím s Pájou.

    • Lucka
      Lucka | 28. 7. 2007 12:00

      No , to je pravda, že se do toho hustíého těsta lehce sních přimíchat nedá , ale je tam napsáno ,že máme lehce !udělat z bílků sníh ...Takže ten sníh asi nemá být tak hustý nebo tomu už nerozumím.JInak byla dobrá , opravdu jsem na ní neviděla chybu.

    • Pája
      Pája | 27. 7. 2007 16:45

      Přidávám se k názoru Valachoid, bábovka mě moc nenadchla, vůbec nebyla vláčná, taková divná dusivka bez chuti. Opět se vracím k mé oblíbené bábovce z vaječňáku, ta je prostě nejlepší.

    • Dáša Nespěšná
      Dáša Nespěšná | 25. 7. 2007 14:28

      Dobrý den, podle hodnocení a komentářů jsem bábovku taky vyzkoušela. Myslím, že se povedla. Jen konzistence je opravdu trošku hustší, takže jsem tam přidala asi deci mléka a vůbec jí to neuškodilo. Podařil se mi i pěkný mramor (udělala jsem část kakakovou). Posílám další jedničku. :-)

    • Marta Bochezová
      Marta Bochezová | 25. 7. 2007 06:51

      Mně se to povedlo - dostat do tak hustého těsta s čokoládou margrot (100 g) sníh z bíllů. A to jsem tam měla ještě hrubé kusy čokolády na vaření - asi 100 g - a bylo to vynikající, protože čokoláda zůstala v celku a jen se rozpustila, takže chutlana jako hořká nugeta - mňam :o) bábovka byla hned pryč :o)

    • anulik
      anulik | 24. 7. 2007 19:21

      Dnes som upiekla bábovku z 1,5 dávky.Čas pečenia 60min. no a výsledok nedopečená bábovka.Neviem,kde som urobila chybu,no podobný recept na tvarohovú bábovku robievam často,len tam nedávam kokos a polku cesta prifarbím kakaom. Tak som to šupla na tanier a pochutnali sme si so synom aj na nedpopečenej.

    • Valachoid
      Valachoid | 24. 7. 2007 12:55

      Nezlobte se milé kuchařinky, ale v receptu je někde chyba. Do tak hutného trěsta nelze dost dobře lehce zamíchat sníh z bílků a o nějakém vlití do formy nemůže být řeč. Bábovka je dobrá, ale žádný zázrak. Nedovedu si ji představit ještě z těžkou čokoládou Margot. Příště zkusím přidat frťana mléka.

    • Kamila B
      Kamila B | 23. 7. 2007 19:55

      Co je to "brousek"?

    • Marketa
      Marketa | 23. 7. 2007 05:16

      Co je to brousek?

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 10. 6. 2007 14:24

      Vynikající!!!!! Za 1.

    • Helena Füleová
      Helena Füleová | 22. 5. 2007 16:58

      Pekla jsem v neděli.Sice jsem neměla tu dětskou krupičku,tak jsem dala hrubou mouku.A byla moc dobrá,snědla se velice rychle.Dávám jedničku.

    • Jana Czerwenková
      Jana Czerwenková | 7. 4. 2007 15:27

      Je moc dobrá, vláčná. Pekla jsem do velké formy z dvojité dávky a i tak zmizela rychle. Polovinu jsem obarvila kakaem. Příště ale musím obě barvy těsta více míchnout, kakaová vrstva neprotekla. Na chuti to ale neubralo :-)

    • Martina S.
      Martina S. | 31. 3. 2007 10:33

      Je výborná. Přidala jsem také čokoládu margot a dělala z 1,5 dávky. Řadím do oblíbených. Za jedna...

    • Jana
      Jana | 30. 3. 2007 07:53

      Bábovka vynikající ! Přidala jsem ještě nastrouhanou čokoládu margot.

    • Anonym
      Anonym | 17. 3. 2007 12:26

      Dávám tak 3/4 hrnku až hrnek

    • Ajuš
      Ajuš | 16. 3. 2007 21:18

      Chtěla bych se zeptat, kolik se přidává toho kokosu...děkuji

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 8. 3. 2007 11:51

      Pekla jsem ve středu, byla móc dobrá, dělala jsem dvojitou dávku. Řekla bych, že s tou krupičkou je jemnější než s polohr. moukou. Příště jí ještě poleju čokoládovou polevou.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2007 07:24

      Pekla jsem včera, bábovka je dobrá a vláčná. Posílám 1.

    • marie chocholová
      marie chocholová | 7. 2. 2007 18:30

      TEd jsem dopekla.Voní to nádherně! Určitě to bude i tak chutnat!Formu jsem vysypala kokosem.

    • Dáša
      Dáša | 4. 2. 2007 18:15

      Včera jsem taky pekla a rovnou z dvojité dávky.Neměla jsem 2normální tvarohy bez příchutě a tak jsem dala 1čistý a 1ochucený stracciatela.Přidala jsem kandované pomeranče,mleté oříšky a byla VYNIKAJÍCÍ!!!Pekla jsem asi 45 - 50 min.Není ani trochu suchá,dusivka....Dávám za 1.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 4. 2. 2007 13:40

      Bábovka je krásně vláčná. Neměla jsem normální tvaroh, použila jsem ochucený s broskvemi a i s ním je to opravdu dobré. Použila jsem menší formu, ale měla jsem strach, aby mi nepřetekla při pečení. Envy, máte pravdu, žádný brousek ani vydutí. Příště zkusím s kakaem.

    • englicka
      englicka | 2. 2. 2007 17:48

      Miriam po vašem komentáři mi to nedalo a upekla jsem.Jen jsem přidala to druhé poloviny kakao a hrst namletých vlašáků.polila jsem hořkou čokoládou a to teda byla bašta!!!Bábovka je opravdu krásně vláčná,myslím,že zítra by byla jěště lepší ale zřejmně nezbyde.opravdu doporučuji.jo a pekla jsem z dvojité dávky,je nás víc jedlíků:o)))

    • envy
      envy | 1. 2. 2007 22:08

      ..díky moc:))..hlavně - bábovka není tvz.dusivka:))myslím tím,suchá..hlavně, že se povedla..

    • Miriam
      Miriam | 1. 2. 2007 18:59

      Envy,musím vám poděkovat za super recept,dnes jsem upekla,dala jsem jen rozinky a půlku těsta jsem obarvila kakaem,můžu vám říct,že takhle výbornou bábovku jsem už dlouho nejedla a to mě pochválil i manžel který teda na bábovky vůbec není a ke kávě zblajznul hned 3 kousky.Snad zbyde alespoň na zítra ke snídani:o))určitě doporučím dál.

    • envy
      envy | 29. 1. 2007 20:12

      ..tato dávka je do malé bábovkové formy..my jsme doma tři,takže je to akorát:))..ještě jsem zapoměla..můžeme přidat nastrouhanou citronovou kůru..

    • englicka.m.
      englicka.m. | 29. 1. 2007 18:09

      vyzkouším,vařím plněné sladké knedlíky z krupičky i krupicový knedlík a je to moc dobré,bábovku jsem jěště nezkoušela..ale na velkou bábovkovou formu určitě dvojitou dávku že??

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
    Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Hera Kokos Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Sníh z bílku Tvaroh Vejce

    Třená bábovka podle Sandtnerky

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pečená zelenina

    Pečená zelenina

    Pizza na plech

    Pizza na plech

    Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

    Rybí filé zapečené se sýrem a s…

    Pečené plněné papriky

    Pečené plněné papriky

    Králík v zelenině s hořčicí

    Králík v zelenině s hořčicí

    Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

    Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

    Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

    Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

    Marokánky IV.

    Marokánky IV.

    Kuřecí prsa na pórku

    Kuřecí prsa na pórku

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Třená bábovka podle Sandtnerky

    Poslední sledované recepty

    32
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Cheesecake do skleničky
    Cheesecake do skleničky
    30
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    27
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    26
    Fazolová polévka
    Fazolová polévka

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    AHA.cz Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    Pikantní tajemství oslavenkyně! Douglas sbalil Ivanku na sprosťárnu

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!

    Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!

    Reflex.cz Lékař Hajdúch: O rozvolnění můžeme jen snít, epidemie tu bude ještě roky, Česko je ideální pro mutace

    Lékař Hajdúch: O rozvolnění můžeme jen snít, epidemie tu bude ještě roky, Česko je ideální pro mutace

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Bábovka šlehačka
    Bábovka šlehačka
    Bábovka šlehaná
    Bábovka šlehaná
    Bábovka triviální olejová
    Bábovka triviální olejová
    Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)
    Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)
    Bábovka ve skle
    Bábovka ve skle
    Bábovka vídeňská
    Bábovka vídeňská
    • Recepty.cz
    • Bábovka tvarohovo-kokosová
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí