Garam Masala

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: CatherineLau

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce pepř celý mletý
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2
      lžička kardamom mletý
    • 3
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1,5
      lžička zázvor - mletý
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Garam Masala je směs koření hojně využívaná v Indii a dalších jihoasijských zemích. Je to koření vhodné na drůbež, popřípadě do omáček k těstovinám či rýži. Existuje mnoho typů této směsi, toto je pouze základní recept. Další výborná varianta vznikne, když do směsi přidáte 3-4 lžičky skořice.
2
Postup je jednoduchý. Vemte si všechny výše uvedené suroviny a smíchejte. Doporučuju vše nasypat do dobře těsnící krabičky nebo kelímku, pořádně protřepat a nechat uležet, ať vám po kuchyni nepoletuje mrak koření.

Komentáře k receptu

  • Náš obchůdek
    Náš obchůdek |

    19. 11. 2014 12:14

    Potřebné ingredience najdete u nás v obchůdku a komu se nechce si namíchat vlastní, tak si může zakoupit za přijatelnou cenu již namíchané - nasobchudek.shop1.cz/koreni ;-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: