V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme dozlatova. Když je cibulka zlatá, přidáme rozdrcený česnek a kari koření,... více o Hovězí na kari s česnekem
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha
Nejprve si v hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a... více o Rajská dle Ládi Hrušky
Máslo, tvaroh, majonézu a olivový olej pořádně rozmixujeme a přidáme zbytek ingrediencí. Pak už jen dochutíme. Dobrou chuť!... více o Tvarohovo-bylinková pomazánka
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o Jahodová roláda - rychle a chutně
Řepu povařit do poloměka. Nastrouhat zelí, přidat přísady, promíchat a nechat odležet 24 hodin. Naplnit do sklenic a zavařovat 20 minut.... více o Zelný salát s řepou
Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na... více o Srbský džuveč
Ovoce opláchneme a zbavíme slupek (a jádřinců u jablek a hrušek), pomeranč zbavíme i tenké bílé slupky. Ovoce nakrájíme na malé kostičky cca1,5 cm ... více o Pečený čaj - hruškový
Tento recept jsem vytvořila asi ze dvou různých receptů a s vlastní fantazií. Jelikož poslední dobou používám hodně ovesné vločky a snažím se jíst... více o Jednoduché ovesné sušenky
Do sklenice vsypte cukr, pokrájenou limetku a vše společně podrťte. Přidejte mátové lístky - mačkejte je tak, aby se nepotrhaly. Vložte ledovou tříšť,... více o Mochito bez alkoholu
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10... více o Kmínovo-papriková polévka
Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak... více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Maso pokrájíme na kostky a dáme do vymazané zapékací mísy, kde je osolíme, poprášíme paprikou, přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku (lze... více o Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené
Ještě zmražené mořské plody rozkrájíme na menší kousky, co se nám ve zmrzlém stavu podaří. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájené... více o Těstoviny s mořskými plody
Nejprve uděláme 6 palačinek naslano (receptů je tu dost), já dělala cca z 0,5 l mléka a polohrubé mouky. Mezitím, než vychladnou, si připravíme směs... více o Zapečené palačinky s masem a zeleninou
Rajčata nakrájíme a smícháme s tuňákem a kukuřicí. Cibulku s fazolemi osmažíme na pánvi a smícháme je s rajčaty, tuňákem a kukuřicí. Uvaříme špagety a... více o Špagety s tuňákem IV.
Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané... více o Jednoduchá uzenářská sekaná
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme... více o Masové nudličky se sýrovým přelivem
V míse si vyšleháme žloutky s cukry do pěny, přilijeme smetanu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem (lze použít i prášek do perníku), těsto můžeme... více o Bábovka s rebarborou - šlehačková
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka. Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik... více o Chřestová polévka III.
Brambory omyjte a uvařte je ve vodě. Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujte lisem na brambory do mísy (nebo to můžete místo lisování nastrouhat).... více o Bramborové placky (od babičky)
Postup je naprosto jednoduchý. Výhonky opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a spaříme 1 litrem vroucí vody. Přidáme šťávu z citrónu,... více o Med ze smrkových výhonků
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh... více o "Míša" roláda
Do misky si dáme lučinu (lze použít i mascarpone), kterou smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a... více o Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny
Listová těsta rozválíme na pomoučněném stole na slabé pláty. Jeden o velikosti klasického nízkého plechu a druhý o něco víc, tak, aby nám okraje... více o Jednoduché karamelové řezy
Nejprve si připravíme větší misku, na kterou dáme síto. Do síta rozprostřeme čistou utěrku. V druhé misce si smícháme 2 bílé jogurty (2 x 500 ml) a... více o Domácí bylinková lučina
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle... více o Stříhaná vánočka s náplní
Bůček umeleme, přidáme sůl, pepř a strouhaný sýr. Spojíme mlékem a necháme do druhého dne v lednici. Obalujeme jako řízek. Smažíme na rozpáleném oleji... více o Jihočeský řízek
Bůček rozřízneme na plát a hodně rozklepeme, osolíme, opepříme přidáme pálivou papriku. Poklademe šunkou přidáme čalamádu, srolujeme a pečeme do... více o Bůček Trnava
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Opečeme na tuku z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájený salám na nudličky a... více o Kotlety po kladensku
Zeleninu povaříme a vše dusíme, než se voda vyvaří - pro urychlení pomletou zeleninu dávám přecedit přes síto. 1 kg hub + 3 stroužky česneku vaříme 30... více o Pasta na tousty
Tímto receptem bych ráda inspirovala ty, kterým došlo nejenom vejce a mléko, ale také olej. Chuť je výborná, dokonce lepší než s těmito ingediencemi. ... více o Sušenky bez mléka, vajec a oleje
Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej, podmáslí (kefír), přisypeme mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Těsto nalijeme do máslem vymazaného a... více o Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.... více o Cuketové karbanátky (sekaná)
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Vše ještě jednou dobře promícháme a nakonec... více o Smetanové řezy s ovocem
Plátky masa neklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, jemně osolíme, dle chuti okořeníme Tandoori kořením (záleží na druhu... více o Tandoori přírodní řízek
Vše smícháme do těsta a dáme na 1-2 hodiny do chladu. Zhotovené těsto vkládáme do lisu na česnek nebo vyválíme a vykrajujeme dle libosti. Ideálně... více o Skořicové sušenky - "skořičňáky"
Všechny suroviny uvedené v receptu smícháme v misce a vypracujeme si těsto. Těsto pak ponecháme hodinku vykynout. Během kynutí, si připravíme náplň.... více o Skořicový pletenec dle Ládi Hrušky
Zde je naprosto jednoduchý postup! Všechny suroviny uvedené v receptu, smícháme v misce a vypracujeme poctivé těsto. Z těsta pak utvoříme jakousi... více o Čarodějnické prsty dle Ládi Hrušky
Nejprve si musíme připravit těsto. Vejce spolu s cukrem, vyšleháme na hustou pěnu. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje, kakao, mouku a kypřící... více o Dětský mléčný řez dle Ládi Hrušky
Do misky si rozklepneme vajíčka. Přidáme sůl, pepř a najemno nakrájenou cibulku a mrkev. Láďa Hruška doporučoval, aby cibulka i mrkev, byly opravdu... více o Vaječná srdíčka dle Ládi Hrušky
Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme.... více o Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si hezky vyšleháme smetanu. Tu pak přidáme do misky, kde jsme si smíchali tvaroh, zakysanou smetanu, a oba cukry. Šlehačku vmíchávejte... více o Tiramisu pro děti dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si cibuli nakrájíme velmi nadrobno. Na oleji či sádle ji orestujeme, poté zaprášíme moukou. Když se nám osmahne i mouka, vymačkané... více o Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Nejprve si uvaříme špagety, ponecháme je v hrnci a k nim rozklepneme 4 rozšlehaná vejce. Dále k tomu přidáme na kostičky nakrájený sýr, také uzeninu a... více o Špagetová pizza dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si do hrnce vložíme oloupaná a nastrouhaná jablka. K tomu přidáme banány nakrájené na kolečka. Podlijeme hrnkem vody a začneme vařit.... více o Domácí přesnídávka dle Ládi Hrušky
Zde je velmi snadný postup na luxusní kompotovaná jablka! :) Jablka si oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jadřince. Dáme do hrnce a zalijeme... více o Jablečný kompot dle Ládi Hrušky
Na másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli součastně se žampióny nakrájenými na plátky (cibule do sklovata a žampióny do měkka). Poté zaprášíme moukou... více o Omáčka s medvědím česnekem
Omytá, olupaná a nahrubo nastrouhaná jablka vložíme dohrnce. Podlijeme cca 200 ml vody, přidáme půl lžičky skořice a dusíme 5 minut. Poté si v jiné... více o Nepečený jablkový dort dle Ládi Hrušky