Hummus II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: olin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek cizrna
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 4
      lžíce lněná semínka
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařenou cizrnu doměkka dáme do mixeru s ostatními ingrediencemi a rozmixujeme dohladka.Místo lněného semínka se používá arabská sezamová pasta-tahini.Podle chuti přidáme chilli a různá koření.

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    8. 3. 2013 23:24

    Místo lněných semínek dávám 2 lžíce sezamové pasty Tahini. Přidávám též čerstvé bylinky - koryandr a petrželku. Oleje dávám na toto množství cizrny cca 2 dcl, aby rozmixovaná směs byla hladká. Hummus máme nejraději jako předkrm nebo super svačinu. Podáváme se zeleninou nakrájenou na tyčinky (špalíčky) - nejlepší je mrkev, řapíkatý celer, kedlubna nebo okurka.