Bagely s hummusem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g cizrna
    • 6
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks citron
    • 2
      ks kapie
    • 4
      ks pečivo bagel
    • 1
      hrst rukola
    • 2
      lžíce dýňová semínka
    • 1
      hrst koriandr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sterilovanou cizrnu slijte, dejte do výkonného mixéru nebo food processoru a důkladně minimálně pět minut mixujte. Přidejte pastu tahini, římský kmín podrcený v hmoždíři spolu se solí, utřený česnek a opět mixujte. Citronovou šťávou dolaďte konzistenci, měla by být hladká a krémová.

RADA: Tři tipy na pomazánky, které musíte vyzkoušet

2
Kapie omyjte a dejte na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, stačí, aby změkly a jejich chuť byla sladší. Měkké kapie zbavte stopky a všech semínek a pokrájejte na nudličky.
3
Bagely rozkrojte, namažte poctivou vrstvou hummusu, přidejte rukolu, kousky kapií, kapary, nasucho opražená dýňová semínka a lístky koriandru.

RADA: Pomazánky na chlebíčky a jednohubky

Kategorie: FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: