Bačovy mošničky plněné ovčím sýrem

moje hodnocení:

2,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička máslo
    • 400
      g hrubá mouka
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      svazek petrželka
    • 4
      ks máta
    • 1
      lžíce piniové oříšky
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 300
      g ovčí sýr
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosijeme mouku, přidáme máslo, špetku soli, vejce a 100 ml vody. Vypracujeme tužší těsto. Zabalíme je do utěrky a necháme 60 minut odležet. Oloupeme a nastrouháme mrkev. Otrháme lístky bylinek a spolu s oříšky je nasekáme. Očistíme chilli papričku. Přidáme jogurt a rozdrobený sýr. Utřeme česnek se solí, vše promícháme a dochutíme paprikou a pepřem.
2
Těsto vyválíme do placky a nakrájíme na čtverce 5x5 cm. Na každý dáme kopeček náplně a rohy přitiskneme k sobě. Těstoviny vaříme 10 minut v osolené vodě. Můžeme podávat s masovou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    26. 7. 2012 10:33

    Jaký ovčí sýr používáte - brynzu? Děkuji za radu

  • Anonym
    Anonym |

    30. 1. 2007 10:35

    dobre

  • Daniela
    Daniela |

    16. 1. 2007 14:33

    Strašně ošklivé

  • Veronika Karásková
    Veronika Karásková |

    14. 7. 2005 09:42

    Je velni dobrý.

  • Romana Táboříková
    Romana Táboříková |

    30. 11. 2004 10:41

    Chutově skvělé. Použila sem hotové pláty na lasagne a příprava se podstatně zkrátí. Prostě super.

  • Renata
    Renata |

    23. 4. 2004 13:46

    Minulý víkend jsem si jídlo vyzkoušela, 30 minut se znásobilo 4x, ale na chut to snad nemelo vliv. Byli jsem spokojeni, ale je dulezite opravdu dulezite pouzit jen ovci syr?