Bačovy mošničky plněné ovčím sýrem

moje hodnocení:

2,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička máslo
    • 400
      g hrubá mouka
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      svazek petrželka
    • 4
      ks máta
    • 1
      lžíce piniové oříšky
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 300
      g ovčí sýr
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosijeme mouku, přidáme máslo, špetku soli, vejce a 100 ml vody. Vypracujeme tužší těsto. Zabalíme je do utěrky a necháme 60 minut odležet. Oloupeme a nastrouháme mrkev. Otrháme lístky bylinek a spolu s oříšky je nasekáme. Očistíme chilli papričku. Přidáme jogurt a rozdrobený sýr. Utřeme česnek se solí, vše promícháme a dochutíme paprikou a pepřem.
2
Těsto vyválíme do placky a nakrájíme na čtverce 5x5 cm. Na každý dáme kopeček náplně a rohy přitiskneme k sobě. Těstoviny vaříme 10 minut v osolené vodě. Můžeme podávat s masovou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    26. 7. 2012 10:33

    Jaký ovčí sýr používáte - brynzu? Děkuji za radu

  • Anonym
    Anonym |

    30. 1. 2007 10:35

    dobre

  • Daniela
    Daniela |

    16. 1. 2007 14:33

    Strašně ošklivé

  • Veronika Karásková
    Veronika Karásková |

    14. 7. 2005 09:42

    Je velni dobrý.

  • Romana Táboříková
    Romana Táboříková |

    30. 11. 2004 10:41

    Chutově skvělé. Použila sem hotové pláty na lasagne a příprava se podstatně zkrátí. Prostě super.

  • Renata
    Renata |

    23. 4. 2004 13:46

    Minulý víkend jsem si jídlo vyzkoušela, 30 minut se znásobilo 4x, ale na chut to snad nemelo vliv. Byli jsem spokojeni, ale je dulezite opravdu dulezite pouzit jen ovci syr?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: