1032
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte. V rendlíku rozehřejte 20 g másla,... více o Krůtí roláda plněná hříbky
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, mleté ořechy, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat... více o Mini quiche s hruškami a kozím sýrem
Po obou stranách ogrilujeme. Hovězí a vepřové maso umeleme nahrubo. Česnek a cibuli nakrájíme a vmícháme do masa. Dle chuti přidáme sůl, pepř a máslo.... více o Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa si stáheneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem. Lososa si dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu,... více o Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí
Sýr nastrouháme do mísy na hrubém struhadle nebo půl na půl s jemnými slzami. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku nebo rakouský špek, slaninu...,... více o Sýrové karbanátky (nejen) s hráškem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku (tymián), nastrouhaný česnek, pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku a vše dobře promícháme... více o Hrášková sekaná nebo karbanátky
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nebo pokrájíme, dáme do hrnce se širokým dnem, zakapeme citronovou šťávou, Okořeníme dle... více o Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Osolenou mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou... více o Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného... více o Hermelínové měšce (kapsy)
Nejdříve ušleháme žloutky s medem a olejem a bílky si dáme stranou do misky. Potom přidáme mouku a kypřící prášek a vše smícháme do hladka. Vyšleháme... více o Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu
Všechny suroviny včetně rozpuštěného másla nebo Hery dáme do mísy a ušleháme do hladka. Nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme na cca 180°C.... více o Bábovka z kefíru hrníčková
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do... více o Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož... více o Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem.... více o Rizoto s hruškami a kaštany
Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve... více o Křupavé placky s hruškami
Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme (i do okrajů), zbytek... více o Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které... více o "Hned" jablečný (hruškový) koláč
Kůži na prsíčkách několikrát šikmo nařízněte. Opečte zprudka na rozehřátém tuku a pak vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 120 °C. Poté zabalte... více o Hříbky s kachními prsíčky
Těsto: sypké části dáme dohromady, Heru rozpustíme a přidáme spolu s mlékem a vajíčkem, dobře promíchat nebo prošlehat a nalít na plech vyložený... více o Úžasný hruškový koláč
Mouku či škrob promíchejte s kurkumou a ve směsi obalte kousky ryby. Po částech osmažte dokřupava. Nechte okapat přebytečný tuk a rozložte na talíře... více o Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout, pak na pomoučněném stole vyválíme slabý kulatý plát, který přeneseme... více o Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Troubu rozehřejte na 160°C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince. Obalte je v... více o Hrušky s karamelem
Cibule si očistíme, nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji, přidáme odblaněná, umytá a nakrájená játra na kousky, necháme zatáhnout, lehce... více o Kachní játra na cibulce s hranolkami
Kachnu nebo husu, kterou jsme pekli například k nedělnímu obědu a celou ji nedojedli, použijeme k výrobě tohoto rychlého pokrmu. Maso obereme od kostí... více o Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit a za občasného promíchání uděláme světlou cibulovou jíšku, ke... více o Hrášek na smetaně s koprem
Připravte těsto. Obě mouky promíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte olej, podmáslí a krátce promíchejte, jen aby se směs... více o Hrnkový koláč s drobenkou a blumami
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme drobně pokrájenou lahůdkovou cibulku ( i se zelenou natí... více o Kuřecí placičky s hlívou
Sýr vložíme na chvíli do mrazáku, aby ztuhl a poté ho nastrouháme na hrubo do misky. Přidáme plnější lžičku čerstvého jemně nasekaného kopru, osolíme,... více o Hermelínová pomazánka s koprem
Pro přípravu těsta smíchejte mouku, prášek do pečiva a 1 lžičku soli. V jiné misce pak spolu promíchejte tvaroh, olej a 1 vejce. Obě směsi spolu... více o Chřestový koláč s hráškem
Klobásky pokrájíme na kolečka a dáme na pánev osmažit. Pokud nejsou moc tučné, přidáme trošku oleje. K osmaženým klobásám přisypeme na plátky či... více o Klobásová směs s hlívou
Mleté maso z libovějšího bůčku nebo z plece dáme do mísy, kam nastrouháme nebo jemně pokrájíme Hermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát... více o Hermelínové karbanátky s mletým masem
Kotlety naklepe, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky... více o Kotlety v omáčce s hlívou
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech... více o Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Máslo s cukrem utřete do pěny a do směsi postupně přimíchávejte vejce, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nalámanou čokoládu. Podle... více o Hruškový koláč
Nalijeme vodu do kotlíku, nakrájíme všechnu zeleninu včetně česneku a přidáme do vody. Také přidáme koření a bylinky. Kotlík umístíme nad oheň a... více o Kotlíkova polévka z hlívy
V míse vyšleháme vejce s cukry do pěny, přidáme olej, přisypeme mouku s kypřidlem, skořicí a solí, promícháme a nakonec přisypeme nastrouhanou mrkev s... více o Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Omyté hroznové víno si buď nechte v celku, ideálně ho však překrájejte na poloviny, aby se všechny chutě lépe prolnuly. Do většího hrnce vlijte 400 ml... více o Hroznový kompot s cherry nádechem
Vodu svaříme se solí a máslem, do vroucí směsi vsypeme mouku. Mícháme dokud se těsto nepřestane lepit, necháme vychladnout. Pak za stálého míchání... více o Hnízda s krémem
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, mírně osolíme, opepříme, zakapeme sojovou omáčkou (1 lžíce) a olejem (0,5 lžíce), zaprášíme solamylem, vše promícháme... více o Hruškové kuřecí - minutka
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme kašičkou umíchanou ze zázvoru, česneku dvou lžic sojové omáčky a dvou lžic oleje. Necháme alespoň hodinu proležet.... více o Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené
Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35x25 cm a společně přeneste na plech.... více o Hruškový koláč s vanilkovým medem
Paličky potřené marinádou smíchanou ze všech uvedených přísad grilujte dozlatova. Podávejte s kousky limetky k zakápnutí a s čerstvým bílým pečivem,... více o Kuře Huli-Huli
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat. Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji... více o Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Listové těsto rozválíme, rádýlkem nařežeme pruhy. Hrušky omyjeme a škrabkou na brambory vykrojíme jádřinec. Do vniklých děr nalijeme rum a uzavřeme... více o Rumové hruštičky s karamelem
Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky. Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru ... více o Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Oloupané brambory pokrájíme a společně s hráškem dáme vařit doměkka, vodu trochu osolíme. Po uvaření scedíme, k bramborám a hrášku přidáme dle chuti... více o Bramborovo-hrášková kaše
KORPUS (2 plechy): Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec ručně zamíchat mouku s práškem... více o Dort "Hlava koně"
Rýži dobře propláchneme, necháme okapat, přidáme kardamon, nové koření, šafrán - promícháme a na trošce olivového oleje (na pánvi) opečeme. Neoloupaný... více o Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Z bílku vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s moučkovým cukrem přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh, opatrně přimícháme k... více o Koláč s hruškami II.
Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu, nejprve... více o Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená
Do pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné a pokrájené hříbky. Přidáme porce osoleného a okořeněného kuřete (králíka) a máslo.... více o Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Ať už se chystáte připravovat bramborové knedlíky, noky, placky nebo třeba salát, neobejdete… Celý článek
Kynuté ovocné knedlíky jsou nejchutnější, pokud je připravíte v páře. Nejsou pak oslizlé a… Celý článek
Aby se knedlíky (jakékoliv) nepřilepili na dno, stačí před hodem do vařicí vody, opláchnout … Celý článek
Knedlíky, ať už ty kynuté, houskové, bramborové, ale třeba i plněné tvarohové, mají tendenci… Celý článek
Možná si teď řeknete, že všechny mouky jsou přece stejné, v kvalitě se nijak nemohou lišit.… Celý článek
Jsou součástí české kuchyně, hodí se k pečenému vepřovému se špenátem, hovězímu na česneku,… Celý článek
Nic nebylo nalezeno