Rizoto s hruškami a kaštany

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hrušky (malé, pevné, oloupané, bez jader a nakrájené na kousky)
    • 200
      g kaštany (kuchyňsky upravené)
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks šalotka
    • 250
      g rýže na rizoto
    • 2
      ks bobkový list
    • 900
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce rozmarýn (lístky)
    • 4
      snítka petrželka (hladkolistá)
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 2
      ks čekanka - červená (malé hlávky)
    • 1
      lžíce javorový sirup
    • 80
      g mascarpone
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem. Podlijte trochou vývaru a pak přidávejte vývar po naběračkách a vždy ho nechte za občasného promíchání téměř zcela odvařit. Po 10 minutách vmíchejte hrušky a kaštany a dále podlévejte vývarem a vařte, až bude rýže krémovitá, ale ještě stále pevná na skus – celkem budete vařit asi 20 minut. Na závěr vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete podle chuti, zakápněte balzamikovým octem a javorovým sirupem. Úplně nakonec vmíchejte mascarpone a rizoto podávejte s čekankou osmaženou na oleji.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.