Sýrové karbanátky (nejen) s hráškem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g tvrdý sýr nastrouhaný: Gouda, Eidam, Ementál...
    • 100
      g sušená šunka schwarzwaldská, případně libová uzená slanina
    • 2
      ks vejce větší
    • pepř mletý
    • strouhanka čerstvě nastrouhaná (pomletá) ze starších cca dvou rohlíků + na obalení
    • 80
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo rozmražený, cca
    • česnek dle chuti nebo muškátový květ, bylinky dle chuti...
    • sůl - jen pokud hodně solíme, protože sýr i šunka jsou slané dost
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sýr nastrouháme do mísy na hrubém struhadle nebo půl na půl s jemnými slzami. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku nebo rakouský špek, slaninu..., koření česnek, bylinky dle chuti, dvě větší vejce (nebo tři menší), hrášek a vše dobře promícháme. Strouhanky přidáme tolik, aby nám šly ze sýrové hmoty tvarovat mokrou rukou placičky, které ještě obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi z obou stran dozlatova. Pokud máme strouhanku už suchou, můžeme přidat trochu smetany nebo mléka.
2
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, vařený nebo pečený brambor, hranolky..., tatarkou nebo dipem, případně v housce se zeleninou jako burger.
3
Pokud není hrášek náš favorit, můžeme ho nahradit kukuřicí.
4
Pokud chceme bezmasou verzi, vynecháme šunku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.