Autor:

Karbanátky / sekaná (nejen) s játry

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Vepřová játra
nebo drůbeží, králičí... cca
200 g
Anglická slanina
cca
150 g
Cibule
velká (nebo dvě menší)
1 ks
Olej  
Česnek
dle síly a chuti, 2 -
4 stroužek
Vejce 2 ks
Tymián
nebo rozmarýn, majoránka... dle chuti
 
Pepř mletý  
Sůl  
Strouhanka
na zahuštění a obalení, dle potřeby
 
Karbanátky / sekaná (nejen) s játry

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Mleté, Uzeniny

Na pánvi s trochou oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit drobně pokrájenou slaninu a nakonec játra pokrájená na malé kousky, které ochutíme bylinkami. Smaženou směs necháme zchladnout. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek a vejce. Vše dobře promícháme s cca 5 lžícemi studené vody a poté vmícháme i vychladlou játrovou směs. Vše dobře promícháme a zahustíme dle potřeby strouhankou.

Z mleté směsi, pokud se chystáme dělat sekanou, uděláme šišku, kterou přendáme na olejem (sádlem) potřený plát alobalu, zabalíme, přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme cca 35 minut s alobalem. Pak alobal sundáme a dopečeme za občasného podlití a přelití výpekem doměkka a dozlatova.

Pokud budeme smažit karbanátky, uděláme si ze směsi mokrou rukou placičky, které obalíme ve strouhance (není nutné) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem, salátem...

Výborné jsou i studené, můžeme je použít i jako rychlé pohoštění, s hořčicí, zeleninou, k čerstvému pečivu...

Karbanátky lze i grilovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky / sekaná (nejen) s játry

Komentáře

  1. Fr.Čech   29.09.2016 | 19:16 | reagovat |

    Výsledek = výborná chuť.

  2. Renata   18.12.2015 | 12:20 | reagovat |

    Manželovi jsem dva zabalila na odpolední mezi chleby. Včera mu moc chutnaly, tak jaem měla radost :) děkuji.

  3. Iva Pavlásková   24.07.2015 | 10:16 | reagovat |

    Děkuji za úžasný recept na karbanátky. Byla to doslova a do písmene mletá poezie <3 a tu sekanou taky určitě zkusím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web