Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí

Hodnocení:

Moje:

20 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks losos bez kůže steak
    • 1
      hrst hrášek čerstvý
    • 1
      hrst kukuřice
    • 1
      hrst bazalka čerstvá
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa si stáheneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem.
2
Lososa si dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu, zabalíme a dáme péct do trouby na cca 15 minut.
3
Hrášek si vyloupeme, dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou a necháme v ní asi minutu. Hrášek scedíme, přidáme kousek másla a kukuřici a na mírném plameni necháme restovat. Lehce osolíme a opepříme.
4
Česnek si prolisujeme, bazalku nasekáme najemno, přidáme lžíci olivového oleje, štávu z půlky citrónu a promícháme.
5
Teplý hrášek s kukuřicí si trochu pomáčkáme, dáme na něj steak z lososa a pokapeme směsí z bazalky.
Zařazení:

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.