Autor:

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Snadné
Ingredience
Vepřová kýta 600 g
Sůl 1 špetka
Mletý kmín 1 špetka
Cibule
větší
1 ks
Sádlo
nebo oleje
2 lžíce
Voda 1/2 dl
Vepřová "pečeně" v papiňáku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Papiňák uzavřeme. Jakmile začne unikat pára ztlumíme oheň a vaříme cca 30 minut, odstavíme z ohně a necháme dojít.

Hotovou „pečeni“ vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. „Vypečenou“ šťávu podle potřeby naředíme vodou a necháme projít varem.

Dobu varu uzpůsobíme dle použitého papiňáku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Vepřová "pečeně" v papiňáku

Komentáře

  1. petra.kadava@seznam.cz   15.06.2014 | 9:08 | reagovat |

    A s jakou přílohou jste si ji dali?

  2. hm   07.04.2013 | 10:36 | reagovat |

    doufám, že ten obrázek k tomu nepatří, pokud ano, tak mi to připadá jako vařené :-(

  3. bodmrazzu   04.02.2013 | 9:12 | reagovat |

    výborné

  4. Martina Kobiernická   30.12.2008 | 9:17 | reagovat |

    Opravdu stačí tak málo vody - aby se v hrnci měla z čeho vytvořit pára, maso také pustí trochu šťávy i když bylo na začátku opečeno, aby se zatáhlo. Čím míň vody se použije, tím více se to bude podobat pečení.

  5. Jana Remková   15.12.2008 | 15:39 | reagovat |

    No, moc se mi to líbí a domnívám se, že nemám starý tlakový hrnec, ale jednou jsem v něm takhle zkoušela řízky a nedopadly zrovna dobře, tak nevím, fakt stačí tak málo vody?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web