Vepřo knedlo zelo po čínsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: cuoco

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červené zelí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks červená paprika
    • 2
      ks chilli papričky susene
    • 1
      ks jablka
    • 150
      ml rýžové víno
    • 100
      ml ocet ryzovy cinsky
    • 1
      ks bobkový list cerstvy
    • pepř mletý
    • 750
      g vepřové kotlety
    • 1
      lžička čínská směs pěti koření
    • 2
      lžíce olej arašídový
    • sůl
    • 2
      lžíce chilli omáčka sladka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1 - Zelí obereme ze suchých listů, vyjkrojíme košťál a nakrajíme na proužky.
2
2 - Vě větším hrnci rozpálíme trochu oleje a dáme osmahnout nakrájanou cibuli, přidáme nakrájenou papriku a rajčata.
3
3 - Přidáme nakrajené zelí a podlijeme rýžovým octem a vínem ochutíme bobkovým listem a pridáme nakrájené jablko, suché chilli a pár zrnek sečuánského koření.
4
4 - Podléváme vodou podle potřeby a dusíme do měka (my máme radši trošku křupavé).
5
5 - Dáváme pozor aby se nám nepřipálilo.
6
6 - Když chceme mít trochu hustší šťávu, přidáme lžíci maizeny a převaříme.
7
7 - Večer sme dali vepřové kotlety namarinovat kořením 5 chutí a troškou dřevěného sečuánského koření a oleje.
8
8 - na druhý den jsme dali na rozpálený gril a grilovali z obou stran. (dobré nechat 5 minut zakryté odležet)
9
9 - Knedlík jsme neměli, tak jsme v pařáku připravili koupené čínské slané pařené buchty které jsme přizdobili opraženou na drobno nakrájanou anglickou slaninou.

Komentáře k receptu

  • SOFIE
    SOFIE |

    14. 11. 2012 16:58

    JA MYSLIM ZE NA CESKE KNEDLO VEPRO ZELO NEMA NIKDO A KTOMU PIVECKO CO DAL SI MUZEM PRAT :-)