Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kysané zelí
    • 100
      g rajský protlak
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • kmín
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dně římského hrnce rozmícháme nejlépe rukou kyselé zelí s rajčatovým protlakem zředěným vodou. Množství zelí volíme podle velikosti hrnce. Protlak stačí jeden malý na 2 sáčky zelí. Na zelí položíme naklepané tlustší plátky vepřové krkovice (maximálně cca 4-5 cm), nebo drůbežího masa, okmínujeme, osolíme, není-li na dně hrnce po těchto úkonech žádná tekutina, malinko podlijeme studenou vodou a dáme péci do studené trouby na 220 °C a po dobu asi 1 a čtvrt hodiny. Po tuto dobu si vůbec masa a zelí nemusíme všímat.
2
Podáváme s koupeným bramborovým knedlíkem, nebo týmž z prášku, nejsme-li lenoši, uděláme knedlíky domácí. Zvládne každý, kdo unese římský hrnec!
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Helena Štolbová
    Helena Štolbová |

    19. 5. 2007 09:40

    Ta poslední věta mě fakt rozesmála. Takže jdu to zkusit... tedy jestli unesu ten hrnec...