Boloňské tousty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 80
      g rajský protlak
    • 1
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata oloupaná cca
    • 1
      ks cibule
    • bazalka nebo oregano či směs italských bylinek
    • olej
    • toastový chléb tmavý nebo světlý
    • sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme protlak, který s masem ještě krátce orestujeme, přidáme papriku na kousky pokrájenou, pokrájená rajčata, strouhaný česnek, osolíme a okořeníme dle chuti. Podlijeme velmi malým množstvím vody, červeného vína nebo vývaru a dusíme cca 15 minut.
2
Poté směs necháme částečně zchladnout. Rozložíme chleby, na které lžící nandáme podušenou směs, zaklopíme plátkem toustu, vložíme do toustovače, zapečeme.
3
Po zapečení dáme na talíř, posypeme sýrem (není nutné) a podáváme. Lze jíst i vychladlé, pokud zbudou.

Komentáře k receptu

  • Zuza
    Zuza |

    19. 8. 2016 19:49

    Super! Zase neco nove :-))

  • Katka Prouzová
    Katka Prouzová |

    12. 3. 2016 17:47

    Tousty jsou luxusní. Zase něco jiného než šunka a sýr a všichni jsme si na nich pochutnali.

  • Andrea
    Andrea |

    11. 8. 2015 18:39

    WOW!!!!! Neměly chybu :-))

  • Gabina Dudova
    Gabina Dudova |

    26. 7. 2014 16:20

    Bolonske spagety mame radi a tousty zkusim udelat. To bude dobry.