Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu

Hodnocení:

Moje:

20 minut
10
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • skořice podle chuti
    • 150
      g máslo + na vymazání
    • 1
      balení čokoláda - mléčná
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 2
      ks hrušky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve ušleháme žloutky s medem a olejem a bílky si dáme stranou do misky. Potom přidáme mouku a kypřící prášek a vše smícháme do hladka.
2
Vyšleháme si bílky do tuhého sněhu a přimícháme k připravenému těstu. Opět mícháme do hladké směsi. Mezitím si v rendlíku rozpustíme máslo a přidáme k němu tabulku čokolády. Po rozpuštění obou surovin vmícháme do těsta a pečlivě sjednotíme.
3
Předehřejeme si troubu na 180° C. Rozkrojíme hrušky na čtvrtiny a dáme do toho samého rendlíku, posypeme hrnkem cukru a necháme hrušky zkaramelizovat, vše pořád promícháváme, aby se karamel dostal všude. Posypeme skořicí a ještě můžeme přidat trochu medu.
4
Těsto si vylijeme do předem vymazané formy a po chvilce na směs nalijeme i zkaramelizované hrušky.
5
Vše pečeme cca 30 až 40 minut.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.