Rozpulte a vypeckujte avokáda, vydlabejte dužinu a dejte do misky s citronovou šťávou (zabrání aby avokádo nezhnědlo). Rozmačkejte vidličkou, nebo... více o Guacamole - klasika
Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar.... více o Americké Brownies
Nejprve si připravíme v hrnku kvásek z části mléka, cukru a kostky droždí. Máslo utřeme s cukry a žloutky do hladké pěny. Mouku, rozinky, citronovou... více o Vánočka - třená
Dáme vařit 2 pytlíky rýže, z hovězího masa seškrábeme šťávu, šťávu použijeme jako olej, šťávu dáme do pánve, do pánve přidáme zeleninu, až bude... více o Rizoto ala Hynek
Těsto rozválíme na plát. Plát potřeme vejcem a posypeme kořením, které nám chutná. Rádýlkem nakrájíme na delší pásky, široké alespoň 1 cm. Před... více o Kořeněné spirály
Pomazánku na chlebíčky si zvolíme dle vlastního výběru. Nejlepší jsou světlé a hustší, dělají neutrálně barevný podklad pro zeleninu, která po husté... více o Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Do misky přidáme kečup, hořčici, chilli, pepř a na závěr med. Vše pořádne zamícháme. Dip je dobrý i jako příloha.... více o Medový dip
Dáme vařit špagety a restovat žampiony. Šunku nakrojíme na 4 místech cca 3cm hluboko a stočíme do kornoutů, které vkládáme do formy na muffiny. Hotové... více o Šunková hnízda se špagetami
Všechno prošleháme, a na noc do toho naložíme požadované maso. Je to dobré i na kuřecí, ale stehna, prsa mi přišla moc suchá. Nám všem to nejvíc... více o Tomatová marináda s bylinkami
Vše dohromady prošlehat, a naložit do toho naklepané maso - já dala krkovici. Minimum jsou 4 hodiny, lépe je ale přes noc. Ideální na gril. Pivo může... více o Pivní marináda s křenem
Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme červené víno a brusinky a necháme provařit. Omáčka by neměla být řídká, proto použijeme smetanu s 30% obsahu... více o Omáčka WINCER
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso... více o Okurková omáčka z hovězího masa
Troubu předehřejeme na 180°C. Cherry rajčátka vyskládáme rozříznutou stranou dolů na pečící papír a pokapeme je dvěma lžícemi oleje. Osolíme, opepříme... více o Těstoviny s pestem a pečenými cherry rajčátky
Želé umícháme podle postupu na sáčku. Potom želé dáme do misky kde máme připravené nakrájené ovoce. Vše dáme do lednice a počkáme až ztuhne. DOBROU... více o Ovoce v želé
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr,... více o Papriková pasta
Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby... více o Kusový mix - zavařená zelenina
Množství surovin záleží na tom, kolik chceme mít sklenic zelného salátu s paprikou a jak chceme mít salát barevný. Papriku můžeme použít i barevnou... více o Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
Dýni rozkrojíme, vydlabeme jádra, oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Vinný ocet smícháme s vodou a tímto nálevem zalijeme nakrájenou dýni.... více o Zavařená dýně
Množství použitých surovin záleží na naší fantazii - jak chceme mít čalamádu barevnou. Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo... více o ČALAMÁDA s houbami
Kdoule oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Povařte cukr asi v 300 ml vody, zvlášť povařte kdoule s vymačkaným citrónem. Poté vyjměte... více o Kdoulový džem
Staré, nepotřebné punčochy, případně gázu (obvazy) si nastříháme na kostky cca10x10cm. Provázky nastříháme na potřebnou míru. Natrháme různé druhy... více o Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách
Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy, česnek nahrubo posekáme a dáme do pekáčku vymaštěného lžící oleje. Pečeme v rozpálené troubě cca 20 minut,... více o Pečená zelenina na lžíci oleje
Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je... více o Nakládané brusinky
Bylinky posekáme nadrobno a přidáme je spolu s máslem do uvařených a ještě horkých nudlí. Vše důkladně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a ihned... více o Bylinkové nudle
Očištěnou karotku nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka. Na středním ohni rozehřejte máslo a karotku spolu s většinou jemně nakrájené petrželky na něm... více o Dušená karotka na másle s petrželí
Na mírném ohni, v hluboké panvi rozehřejeme olej. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky (kdo chce může na nudličky, osolíme, opepříme a dáme péci na... více o Rokforová omáčka
Svaříme mléko v mlékovaru, až se utvoří škraloup, necháme v něm chladnout až je tak akorát příjemně teplé když do něj strčíme prst. Potom vmícháme... více o Domácí jogurt v mlékovaru
Borůvky s cukrem rozmačkáme v míse, mandarinky slijeme a přilijeme smetanu. Švestky vypeckujeme nakrájíme na kostičky, meloun nakrájíme na větší... více o Ovocný smetanový salát s melounem
Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve... více o Vařená (či dušená) mrkev
Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Vsypeme do něj polentu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí (10 min.).... více o Kukuřičná kaše s meruňkami
Necháme přejít varem a plníme do sklenic. Je z toho 5 sklenic (co se používají na okurky). Zavařujeme 20 minut na 80°C. Dá se použít na jakékoliv... více o Nálev na ovoce
Rajčata rozvaříme v trošce vody s octem. Polovinu rajčat a ořechy rozmixujeme na pyré, vše dochutíme utřeným česnekem a parmezánem. Mícháme na trošce... více o Rajčatové pesto
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ostatní ingredience, olejem ředíme vždy na konec. Marinujeme min. 1 den.... více o Marináda na kuřecí prsa
Meruňky omyjeme, vypeckujeme rozpůlíme a naskládáme střechovitě do sklenic. Zalijeme ještě horkým nálevem (1 l vody svařit 5 minut s 500 g cukru) a... více o Meruňkový kompot
Meruňky omyjeme, rozpůlíme, zasypeme cukrem a dáme vařit do hrnce na cca 30 - 45 minut. Během varu přidáme jadýrka. Ke konci je vyndáme a ponorným... více o Meruňková marmeláda
Cibuli, česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme nakrájený salám a osmahneme. Přidáme nakrájenou cuketu na kostičky, papriku, rajčata,... více o Cuketová omáčka
Nejde ani tak o recept, jako o fintu, jak dostat do dětí, co nejí zeleninu a ve všem se rýpou to, co chcete Vy a ne co chtějí děti. udělejte klasickou... více o Zeleninová polévka pro vybíravé děti
Nastrouháme kůru z pomeranče a odšťavníme jej. Smícháme kůru a šťávu z pomeranče s prolisovaným česnekem, paprikou, medem a olejem. Podle chuti... více o Pomerančovo-medová marináda na maso
Vše smícháme, podáváme k čerstvé zelenině, grilov. bramborám, rybě a všemu ostanímu, co máme rádi!... více o Výborný dresing
Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut)... více o Jahodový dort - krémový
Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě do měkka. Na oleji nebo sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme do zlatova.... více o Cibulová omáčka s uzeným masem
Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd., používám obyčejný a dělam to takto. 1 kg jahod + 1 kg cukru, omyté a očištěné jahody posypu cukrem a... více o Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Promícháme dobře všechny ingedience a listy salátu potíráme nebo namáčíme do dresingu. Můžeme polít salát v míse. Je výborný i na čínské zelí.... více o Dresing na hlávkový salát
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě několik minut, až ovesné vločky... více o Anglická ovesná kaše
Plát masa si rozložíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy a promícháme se žloutky.... více o Roláda s paštikovou směsí
Omytý kopr posekáme, podusíme na cibulce a podlijeme vodou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme vývar i mléko, rozmícháme a chvilku... více o Koprelka z Pojizeří
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč.... více o Guláš připravený v troubě
Naklepané kotlety potřeme česnekem rozetřeným se solí a citronovou šťávou,opepříme a necháme uležet. Potom maso opečeme. V jiné pánvi rozehřejeme... více o Kotlety s houbovou omáčkou
Hladkou mouku smícháme s jemně nasekanou pažitkou, část pažitky si necháme stranou. Filet (osolíme) obalíme ve směsi pažitky a mouky. Osmahneme na... více o Zlatá rybka nejen pro děti
Z mléka odebereme asi 1 dl a zbytek dáme vařit s vanilkou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj polovinu cukru (lze zahustit i trochou... více o Lačná pýcha z oblasti Hlinska