Meruňková marmeláda

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: mirkaska

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg meruňky
    • 800
      g cukr
    • 10
      ks jadérka z meruňkových pecek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Meruňky omyjeme, rozpůlíme, zasypeme cukrem a dáme vařit do hrnce na cca 30 - 45 minut.
2
Během varu přidáme jadýrka. Ke konci je vyndáme a ponorným mixérem sem tam promixujeme, aby v marmeládě nebyly moc velké kusy.
3
Plníme do skleniček, uzavřeme víčky a hned sterilujeme na 85°C asi 20 minut. (85°C = voda se nevaří, od spoda jdou jen mírně bublinky, já dávám na 80°C - voda se jen táhne, nejdou od spodu vůbec žádné bublinky na 30 minut).
4
Poté vyndáme a na 5 minut obrátíme skleničky dnem vzhůru.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    17. 6. 2015 08:39

    Dobrý den, mám v plánu jí vyzkoušet, nikdy jsem jí nedělala, jen se zeptám.. Žádný želírovací prostředek se nepoužívá? Děkuji a hezký den :-)

  • Veronika
    Veronika |

    17. 6. 2015 08:39

    Dobrý den, mám v plánu jí vyzkoušet, nikdy jsem jí nedělala, jen se zeptám.. Žádný želírovací prostředek se nepoužívá? Děkuji a hezký den :-)

  • Monika
    Monika |

    23. 7. 2011 19:15

    :-) Dobrý den, já o jadérkách už slyšela, dávají se kvůli vůni, píše se to ve strých kuchařkách. My přidáváme do víček i do marmelády trošku citronu,ale jsem ráda za tento recept, dnes jsem udělal 20 sklenic. myslím, že není nad klasickou domácí výrobu bez konzervačních látek a ztužovačů a gelfixů. Letos jsem ráda, že je téměř po "meruňkobraní", bylo toho moc...Pěkné léto všem... :-)

  • HAVLENA47
    HAVLENA47 |

    21. 7. 2011 15:09

    také slyším o jadýrkách poprvé ale chybí mi tam nějaký ztužovač

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 12:25

    :-\ o jadérkách v marmeládě slyším poprvé ;-) :-)