Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
1 1 5
Autor:

Meruňková marmeláda

Střední
Ingredience
Meruňky 1 kg
Cukr 800 g
Jadérka z meruňkových pecek 10 ks
Meruňková marmeláda

Postup přípravy:

Meruňky omyjeme, rozpůlíme, zasypeme cukrem a dáme vařit do hrnce na cca 30 - 45 minut.

Během varu přidáme jadýrka. Ke konci je vyndáme a ponorným mixérem sem tam promixujeme, aby v marmeládě nebyly moc velké kusy.

Plníme do skleniček, uzavřeme víčky a hned sterilujeme na 85°C asi 20 minut. (85°C = voda se nevaří, od spoda jdou jen mírně bublinky, já dávám na 80°C - voda se jen táhne, nejdou od spodu vůbec žádné bublinky na 30 minut).

Poté vyndáme a na 5 minut obrátíme skleničky dnem vzhůru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Meruňková marmeláda

Komentáře

  1. Monika   23.07.2011 | 19:15 | reagovat | závadný

    :-) Dobrý den, já o jadérkách už slyšela, dávají se kvůli vůni, píše se to ve strých kuchařkách. My přidáváme do víček i do marmelády trošku citronu,ale jsem ráda za tento recept, dnes jsem udělal 20 sklenic. myslím, že není nad klasickou domácí výrobu bez konzervačních látek a ztužovačů a gelfixů. Letos jsem ráda, že je téměř po "meruňkobraní", bylo toho moc...Pěkné léto všem... :-)

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X