Autor:

Cibulová omáčka s uzeným masem

Střední
Ingredience
Uzené maso
(krkovička, kotleta, popř. uzené kuře, uzený jazyk - jak kdo má rád)
3/4 kg
Jarní cibulka
i s natí (cca 5 ks)
1 svazek
Sádlo 1 lžíce
Hladká mouka
(3 až 4)
3 lžíce
Bobkový list  
Nové koření  
Pepř celý  
Sůl  
Cibulová omáčka s uzeným masem

Postup přípravy:

Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě do měkka.

Na oleji nebo sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme do zlatova. Jakmile nám začne jíška hnědnout, zalijeme ji zchládlým vývarem z uzeného masa, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut.

Do hotové omáčky přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibulovou nať, popř. osolíme.

Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky popř. obereme z kostí a vložíme do omáčky.

Podáváme s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Cibulová omáčka s uzeným masem

Komentáře

  1. ČernáLuna   25.07.2013 | 20:32 | reagovat |

    U tohoto receptu mi velmi chyběla informace o tom, v jakém množství vody uzené vařit (aby výsledný vývar nebyl příliš chuťově prázdný) a jakým množstvím vývaru ředit omáčku (postupně to houstne). Nějak jsem to odhadla, docela nám to chutnalo, ale myslím si, že kdyby byly v receptu přesnější informace, mohlo to být ještě o kousek lepší, protože jsem dala zbytečně moc vody na vaření masa.

  2. Zdena z JM   03.02.2011 | 7:53 | reagovat |

    Sice je v receptu uzené maso,ale přesto prosím o zařazení mezi omáčky.Děkuji.

  3. Zdena z JM   01.06.2010 | 9:21 | reagovat |

    Právě ten uzený vývar dodá omáčce výbornou chuť.My ji máme nejraději s uzeným kuřetem.Kuře uvařím do měkka,až se rozpadá,maso oberu,nakrájím na kousky a vložím do omáčky.Výborná je taky s bramborovým knedlíkem,plněným uzeným masem.Ale to už je pracnější.

  4. Zdena z JM   01.06.2010 | 8:46 | reagovat |

    Právě že ten uzený vývar dodá omáčce výbornou chuť.My ji máme nejraději s uzeným kuřetem.Maso uvařím,až se rozpadá,potom oberu a bez kůže nakrájím na malé kousky a dám do omáčky.Dobrá je i z bramborovým knedlíkem plněným uzeným masem.Ale to už je pracnější.

  5. Miroslava Severová   01.06.2010 | 7:42 | reagovat |

    Dobrý nápad uzený vývar, já vždy dávala jen hovězí, to musím vyzkoušet.A k cibulové dělám bramborové knedlíčky - kuličky. Tak to manželovi dělávala maminka a já to převzala od ní. Já sama cibulajdu nemusím.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web