Autor:

Cibulová omáčka s uzeným masem

Střední
Ingredience
Uzené maso
(krkovička, kotleta, popř. uzené kuře, uzený jazyk - jak kdo má rád)
3/4 kg
Jarní cibulka
i s natí (cca 5 ks)
1 svazek
Sádlo 1 lžíce
Hladká mouka
(3 až 4)
3 lžíce
Bobkový list  
Nové koření  
Pepř celý  
Sůl  
Cibulová omáčka s uzeným masem

Postup přípravy:

Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě do měkka.

Na oleji nebo sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme do zlatova. Jakmile nám začne jíška hnědnout, zalijeme ji zchládlým vývarem z uzeného masa, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut.

Do hotové omáčky přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibulovou nať, popř. osolíme.

Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky popř. obereme z kostí a vložíme do omáčky.

Podáváme s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Cibulová omáčka s uzeným masem

Komentáře

  1. ČernáLuna   25.07.2013 | 20:32 | reagovat |

    U tohoto receptu mi velmi chyběla informace o tom, v jakém množství vody uzené vařit (aby výsledný vývar nebyl příliš chuťově prázdný) a jakým množstvím vývaru ředit omáčku (postupně to houstne). Nějak jsem to odhadla, docela nám to chutnalo, ale myslím si, že kdyby byly v receptu přesnější informace, mohlo to být ještě o kousek lepší, protože jsem dala zbytečně moc vody na vaření masa.

  2. Zdena z JM   03.02.2011 | 7:53 | reagovat |

    Sice je v receptu uzené maso,ale přesto prosím o zařazení mezi omáčky.Děkuji.

  3. Zdena z JM   01.06.2010 | 9:21 | reagovat |

    Právě ten uzený vývar dodá omáčce výbornou chuť.My ji máme nejraději s uzeným kuřetem.Kuře uvařím do měkka,až se rozpadá,maso oberu,nakrájím na kousky a vložím do omáčky.Výborná je taky s bramborovým knedlíkem,plněným uzeným masem.Ale to už je pracnější.

  4. Zdena z JM   01.06.2010 | 8:46 | reagovat |

    Právě že ten uzený vývar dodá omáčce výbornou chuť.My ji máme nejraději s uzeným kuřetem.Maso uvařím,až se rozpadá,potom oberu a bez kůže nakrájím na malé kousky a dám do omáčky.Dobrá je i z bramborovým knedlíkem plněným uzeným masem.Ale to už je pracnější.

  5. Miroslava Severová   01.06.2010 | 7:42 | reagovat |

    Dobrý nápad uzený vývar, já vždy dávala jen hovězí, to musím vyzkoušet.A k cibulové dělám bramborové knedlíčky - kuličky. Tak to manželovi dělávala maminka a já to převzala od ní. Já sama cibulajdu nemusím.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web