Cibulová omáčka s uzeným masem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      kg uzené maso (krkovička, kotleta, popř. uzené kuře, uzený jazyk - jak kdo má rád)
    • 1
      svazek jarní cibulka i s natí (cca 5 ks)
    • 1
      lžíce sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka (3 až 4)
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě do měkka.
2
Na oleji nebo sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme do zlatova. Jakmile nám začne jíška hnědnout, zalijeme ji zchládlým vývarem z uzeného masa, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut.
3
Do hotové omáčky přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibulovou nať, popř. osolíme.
4
Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky popř. obereme z kostí a vložíme do omáčky.
5
Podáváme s knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 7. 2013 20:32

    U tohoto receptu mi velmi chyběla informace o tom, v jakém množství vody uzené vařit (aby výsledný vývar nebyl příliš chuťově prázdný) a jakým množstvím vývaru ředit omáčku (postupně to houstne). Nějak jsem to odhadla, docela nám to chutnalo, ale myslím si, že kdyby byly v receptu přesnější informace, mohlo to být ještě o kousek lepší, protože jsem dala zbytečně moc vody na vaření masa.

  • KOKO
    KOKO |

    6. 3. 2011 12:04

    :-$ DEBILOVINY

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 2. 2011 07:53

    Sice je v receptu uzené maso,ale přesto prosím o zařazení mezi omáčky.Děkuji.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    1. 6. 2010 09:21

    Právě ten uzený vývar dodá omáčce výbornou chuť.My ji máme nejraději s uzeným kuřetem.Kuře uvařím do měkka,až se rozpadá,maso oberu,nakrájím na kousky a vložím do omáčky.Výborná je taky s bramborovým knedlíkem,plněným uzeným masem.Ale to už je pracnější.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    1. 6. 2010 08:46

    Právě že ten uzený vývar dodá omáčce výbornou chuť.My ji máme nejraději s uzeným kuřetem.Maso uvařím,až se rozpadá,potom oberu a bez kůže nakrájím na malé kousky a dám do omáčky.Dobrá je i z bramborovým knedlíkem plněným uzeným masem.Ale to už je pracnější.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    1. 6. 2010 07:42

    Dobrý nápad uzený vývar, já vždy dávala jen hovězí, to musím vyzkoušet.A k cibulové dělám bramborové knedlíčky - kuličky. Tak to manželovi dělávala maminka a já to převzala od ní. Já sama cibulajdu nemusím.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    31. 5. 2010 11:54

    Tu znám, mám ji tady v jednodušší podobě taky. Je moc dobrá :-p