Vařená (či dušená) mrkev

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Mrkev
    • 5
      ks mrkev větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks citron
  • Koření
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      špetka cukr
    • 1
      lžička rajský protlak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve vložíme mrkev a restujeme, kde přibližně v polovině vložíme cibuli a společně orestujeme. Ideální je míti mrkev orestovanou a cibuli do zlatova naráz. Poté přidáme (koření dle chuti) třeba půl kávové lžičky kari, lžičku sladké červené papriky, dále pak dle chuti. Opepříme, osolíme a zalijeme horkou vodou (nemusí to plavat) a dusíme(v mém případě vaříme). Je třeba ochutnávat, a tak vyladit na "Svou vlnu". Nakonec pokapeme citrónem. Dle chuti můžeme přidat ještě dvě špetky cukru. Já jsem přidal ještě lžičku protlaku a malou plechovku sterilovaného hrášku (bez láku samozřejmě). Jako přílohu lze podávat s bramborem, či bramborovou kaší.
2
P.S. To kari a papriku jsem si "vypůjčil" z podobného receptu. Jde to.

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    21. 7. 2016 16:41

    <3 s tymiánem výborné

  • jana
    jana |

    21. 7. 2016 16:41

    <3 s tymiánem výborné

  • jana
    jana |

    21. 7. 2016 16:41

    <3 s tymiánem výborné

  • VIJI
    VIJI |

    17. 7. 2012 09:40

    Mrkev jsem podusila s cibullí /červenou/ přidala jsem snítky tymiánu, poté jsem přebytečnou vodu slila, osolila,opepřila, přidala trošičku octa a lžici oleje. Může se jíst vlažné i vychlazené. Pokud se přidá ještě trochu čerstvého tymiánu, tak to nemá chybu.

  • JIRI
    JIRI |

    3. 4. 2012 14:35

    JARUSKA UVARILA DOBRE....BRNO

  • JIRI
    JIRI |

    3. 4. 2012 14:34

    VYBORNE