Autor:

Zavařená dýně

Snadné
Ingredience
Dýně 3 kg
Voda 250 ml
Jablečný ocet 450 ml
Pikant fix
sladko-kyselý
1 balíček
Cukr krystal
i méně
150 g

Postup přípravy:

Dýni rozkrojíme, vydlabeme jádra, oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Vinný ocet smícháme s vodou a tímto nálevem zalijeme nakrájenou dýni. Nádobu překryjeme utěrkou a necháme do druhého dne na chladném místě.

Druhý den dýni přecedíme a necháme odkapat. Vaříme asi 5 minut - nesmí úplně změknout. Poté plníme do připravených sklenic. Nálev z Pikant fixu připravíme dle návodu na obalu a ihned jej nalijeme až po okraj sklenic. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme stát. Nejlépe přes noc.

Výborně chutná k masovým minutkám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.37 8 5 1

Komentáře k receptu: Zavařená dýně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web