Autor:

Domácí jogurt v mlékovaru

Střední
Ingredience
Mléko
nejlépe čerství plnotučné z krávomatu
 
Jogurt
živý - např.activia, nebo jiný oblíbený
 

Postup přípravy:

Svaříme mléko v mlékovaru, až se utvoří škraloup, necháme v něm chladnout až je tak akorát příjemně teplé když do něj strčíme prst. Potom vmícháme activii, na litr mléka dám jednu, přikryjime pokličkou a necháme stát na sporáku. Občas zkontrolujeme, jestli je hrnec teplý, pokud ne, malinko přihřejeme. Po asi 6 hodinách máme dobrý jogurt hotový, můžeme ho nechat tak, ale pokud máme rádi hustší, nalijeme ho přes utěrku na cedník a necháme okapat do požadované hustoty. Tímto způsobem si můžeme udělat i hustý řecký jogurt. Přelijeme do skleniček a uložíme v ledničce.

Receptů na domácí jogurty je všude spousta, tohle jsou spíš rady, jak si to urychlit bez jogurtovače. V poslední době u nás doma dost stoupla spotřeba jogurtů, proto jsem zas začala experimentovat, jak ho vyrobit s co největší úsporou času. To cezení jsem našla na nějakých chorvatských stránkách a zalíbilo se mi, protože ne vždy se nám jogurt povede dost hustý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Domácí jogurt v mlékovaru

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web