Hrníčkové knedlíky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marta K

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 2
      hrnek mléko
    • 4
      ks bílé pečivo Housky
    • 2
      ks vejce Žloutky a bílky zvlášť
    • 50
      g máslo
    • muškátový oříšek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do 4-5 hrnků, max. 1 cm pod okraj a každý hrnek překryjeme alobalem.
2
Do hrnce vložíme utěrku, na utěrku dáme hrnky, zalijeme vodou, aby dosahovala zhruba do poloviny hrnků. Hrnec přiklopíme poklicí. Vaříme cca 25-35 minut.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • hanach80
    hanach80 |

    16. 3. 2015 10:19

    Musím jen chválit. Knedlíky, snadné a chutné. Použila jsem tmavé pečivo osmahla pěkně do hněda a udělalo to nádhernou strukturu i n a pohled. Hrníčky vymazané sádlem. Dělal jsem jen z půlky množství a vyšlo mi to v pohodě na tři hrnky. Moc díky autorovi. Takový jednoduchý a lahodný recept jsem přesně hledala.

  • sonicata
    sonicata |

    5. 4. 2014 21:17

    dávám 1 jsou super rychlé a chuťově výborné

  • sonicata
    sonicata |

    5. 4. 2014 21:15

    Vyborné jak chuťově tak šli opravdu krásně vyklopit a to jsem vymazala herou neměla jsem máslo ani sádlo a paráda dělala jsem je ke svíčkové a jsou opravdu moc dobré :-) ;-)

  • Madlenka
    Madlenka |

    20. 3. 2013 22:40

    Mam dietu a hledám jak udělat knedlík ze žitné či pohankové mouky.Nesmím nic pšeničného a pod.

  • Zuzana
    Zuzana |

    17. 11. 2012 11:15

    Poradím svělý fígl, který vymyslel můj muž. Místo vymazání vložím do hrnků mikrotenový sáček a naplním těstem, nahohoře volně zamotám.Knedlíky se krásně vyndají z hrnku a vyklopí za sáčku. ;-)

  • Ledye
    Ledye |

    7. 10. 2012 14:03

    * Výborný recept, dělala jsem ho poprvé a mohu potvrdit, že jsou opravdu moc dobré. Přidala jsem petrželku, pro oko a fakt dobře se dělají, velmi jednoduché. K tomu pečený králík se zelím, to byla mňamka. Děkuji a všem přeji dobrou chuť k těmto knedlíkům. :-) ;-) :-[

  • Di
    Di |

    8. 8. 2012 21:08

    Hrnečky se musí vymazat, nejlépe sádlem. Já je vymažu, dám do lednice a když tuk ztuhne, tak je vymažu ještě jednou. Když se knedle uvaří, hrníčky vyndám z vody, nechám chvilinku odstát a pak knedlíky vyklouznou z hrnečku samy. Jsou fakt skvělé. O:-)

  • Eva1
    Eva1 |

    13. 2. 2011 13:46

    Výborné knedlíky. Trochu jsem upravila. Rohlíků jsem dala 5 a vejce 4. :-) :-) :-)

  • Jan Němec
    Jan Němec |

    22. 1. 2011 11:27

    omlouvám se ale nějak jsem si spletl čísla. :-)

  • Jan Němec
    Jan Němec |

    22. 1. 2011 11:20

    Chuťově výborné jenom jsem někde udělal chybu protože mně nešli vyklopit

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    11. 7. 2009 15:20

    Já tyto knedlíky dělám jako přílohu. Hlavně k sosu. Ke kuřeti, vepřo knedlo zelo atd.

  • Lenka Blahutová
    Lenka Blahutová |

    2. 6. 2009 07:45

    Dělám stejně, jen místo muškátového oříšku dávám nakrájený libeček a petrželovou nať. Vyzkouším i tuto variantu.