Autor:

Buchty s povidly

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Vanilkový cukr
(Balíček)
1/2 balíček
Máslo 60 g
Žloutek 2 ks
Citronová kůra 1 ks
Hladká mouka
Na vál
 
Povidla 400 g
Na těsto
Mléko 250 ml
Máslo
(Na vymazání pekáče)
5 lžíce
Cukr 50 g
Droždí 20 g
Na kvásek
Mléko  
Sůl 1 špetka
Buchty s povidly

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rodělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.91 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Buchty s povidly

Komentáře

  1. Lojza   31.08.2016 | 15:28 | reagovat | závadný

    Dobrý recept, děkujeme. ;-)

  2. Helena   15.06.2014 | 12:28 | reagovat | závadný

    díky za komentáře o tom, že v receptu chybí tuk!
    přidala jsem ho během kynutí a věřím, že to dobře dopadne :-)

  3. ottow   21.05.2014 | 12:48 | reagovat | závadný

    Skvělé! Recept jednoznačně doporučuji. Ještě bych přidal máslo. (Místo 60g 100g). Potom bych ještě doplnil postup. Kvásek nechat kynout v teple 10 min, těsto nechat kynout v teple 1 hod, troubu nastavit na 180 stupňů Celsia a v troubě péct přibližně 20 minut. (U mě to bylo přesně 22 minut). Výsledek perfektní!!!

  4. janek   13.01.2013 | 19:20 | reagovat | závadný

    nechal jsem si poradit a masla jsem dal taky 100g a proste Bomba!!! vsem doporucuji

  5. recepty73   05.02.2012 | 17:49 | reagovat | závadný

    ...stará dobrá klasika ;-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web