Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g mozzarella okapaná, cca
    • 100
      g parmská šunka , pršut nebo schwarzwaldská šunka, cca
    • olej
  • Dále dle chuti:
    • čerstvá zelenina všeho druhu
    • brambory nebo pečivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okapanou mozzarellu rozkrojíme na čtvrtiny a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Takto připravenou ji osmažíme, ogrilujeme nebo opečeme zprudka na pánvi s troškou oleje, nebo na špekem potřeném rozpáleném grilu. Pokud chceme, můžeme šunku k mozzarelle přichytit párátkem.
2
Takto připravenou mozzarellu podáváme jako chuťovku, předkrm nebo i jako hlavní chod. Podáváme jak s bohatou zeleninovou oblohou, tak i s bramborem.
3
Do šunky můžeme zabalit i mozzarellové třešničky, které zpevníme párátkem nebo krátkou špejlí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kačenka
    Kačenka |

    17. 4. 2016 19:10

    Tohle určitě vyzkoušejte páč to je vynikající a strašně rycjlý :-D

  • gimini
    gimini |

    14. 4. 2015 21:46

    napadaji me jen sama superlativa :-)) napriklad mega libustka

  • Věra
    Věra |

    13. 2. 2015 18:49

    Výborné a dělali jsme je na pánvi.

  • Věra
    Věra |

    13. 2. 2015 18:49

    Výborné a dělali jsme je na pánvi.

  • Věra
    Věra |

    13. 2. 2015 18:47

    Moc nám mozarelky chutnaly a určitě si je brzy zase uděláme.