Autor:

Mozečková polévka

Snadné
Ingredience
Vepřový mozeček
nebo telecí,skopový
 
Máslo 60 g
Hladká mouka 60 g
Sůl  
Vepřový vývar
:1a1/4 - 2 litry
 
Smetana 100 ml
Žloutek 1 ks
Zelená nať 1 hrst
Květák
nebo brokolice-hrst růžiček(nemusí být)
 
Krutony
-na dozdobení
 
Mozečková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Polévky, Vnitřnosti

Z části másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou rozmícháme ve vývaru. Přidáme mozeček osmažený na druhé části másla, povaříme, zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně, ochutíme solí, petrželkou nebo pažitkou. V polévce můžeme povařit i růžičky květáku nebo brokolice. Podáváme s opečenými kostičkami housky na másle-krutony.
Před použitím se mozeček musí odblanit. Nejlépe tak, že ho ponoříme v sítu na okamžik do horké vody, pak prolijeme studenou a hned odblaníme.

Mozeček je lehce stravitelný, bohatý na fosfor. Můžeme ho obalovat i jako řízek.

*Babiččin recept :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Zelňačka s bramborovou kaší Lahodné venkovské polévky Články z

Komentáře k receptu: Mozečková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web