Autor:

Mozečková polévka

Snadné
Ingredience
Vepřový mozeček
nebo telecí,skopový
 
Máslo 60 g
Hladká mouka 60 g
Sůl  
Vepřový vývar
:1a1/4 - 2 litry
 
Smetana 100 ml
Žloutek 1 ks
Zelená nať 1 hrst
Květák
nebo brokolice-hrst růžiček(nemusí být)
 
Krutony
-na dozdobení
 
Mozečková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Polévky, Vnitřnosti

Z části másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou rozmícháme ve vývaru. Přidáme mozeček osmažený na druhé části másla, povaříme, zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně, ochutíme solí, petrželkou nebo pažitkou. V polévce můžeme povařit i růžičky květáku nebo brokolice. Podáváme s opečenými kostičkami housky na másle-krutony.
Před použitím se mozeček musí odblanit. Nejlépe tak, že ho ponoříme v sítu na okamžik do horké vody, pak prolijeme studenou a hned odblaníme.

Mozeček je lehce stravitelný, bohatý na fosfor. Můžeme ho obalovat i jako řízek.

*Babiččin recept :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Mozečková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web