Autor:

Anglická ovesná kaše

Snadné
Ingredience
Ovesné vločky 4 lžíce
Med 1 lžíce
Mléko 400 ml
Skořice 1 lžička
Jablka
kousky
 
Džem
dle volby - na dozdobení
 

Postup přípravy:

V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě několik minut, až ovesné vločky pořádně nabobtnají. Na závěr přidáme ještě trochu pokrájených jablek. Dozdobíme džemem.

Pro děti od 3 let.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Anglická ovesná kaše

Komentáře

  1. bararich8   16.07.2013 | 18:24 | reagovat | závadný

    Není nějak málo těch vloček? Dala jsem přesně podle receptu a nechce zhoustnout, tak přidávám..

    1. bararich8   23.07.2013 | 22:53 | reagovat | závadný

      Tak po přidání už bylo vše v pohodě, je výborná;-)

  2. newkav   09.03.2013 | 18:04 | reagovat | závadný

    Výborné, vždycky se olizuji až za ušima :) Džem nepřidávám, je to dost sladké i bez něj

  3. cookham   21.12.2011 | 16:19 | reagovat | závadný

    Jj, je to mňamka. V Anglii tomu říkáme porridge. Jím každý den k snídani ale pouze z mléka a ovesných vloček. Když mám chuť na sladké, do hotového "porridge" přidám vidličkou rozmačkaný banán.

  4. biggi-smajlik   29.11.2011 | 17:43 | reagovat | závadný

    Je to opravdu skvělé. Tento recept si velmi vychvaluji! :-*
    Je opravdu moc dobrý! Nemá chybu! :-*
    Doporučuji! <:-)

  5. PetrK   07.08.2011 | 15:53 | reagovat | závadný

    Colozrnné výrobky jsou jednoznačně pro zažívání výhodnější a jsou i hodnotnější.

    Jen pochybuju o tom rozdílu mezi pšeničným a jiným lepkem pro člověka. Pšenice je nezdravější než oves a žito, ale ne kvůli lepku. Pro lidi kteří trpí celiakií nebo jen jejími příznaky i bez poškození střev je jedno jaký je to lepek. Dokonce i oves který sám o sobě lepek neobsahuje není vhodný pro takovéto lidi. Pro děti jsou potraviny s lepkem vhodné cca od 5. měsíce, ale to jen v omezeném množství a iděálně pokud je děcko i kojené - je menší šance na vznik celiakie. Je třeba ale dávat pozor na možné příznaky celiakie. U ročních a starších to není takový drama protože už bývá organismus vůči lepku odolnější, ale pokud se na lepkovou stravu přechází takto později, může být větší riziko vzniku celiakie.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web