Autor:

Anglická ovesná kaše

Snadné
Ingredience
Ovesné vločky 4 lžíce
Med 1 lžíce
Mléko 400 ml
Skořice 1 lžička
Jablka
kousky
 
Džem
dle volby - na dozdobení
 

Postup přípravy:

V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě několik minut, až ovesné vločky pořádně nabobtnají. Na závěr přidáme ještě trochu pokrájených jablek. Dozdobíme džemem.

Pro děti od 3 let.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Komentáře k receptu: Anglická ovesná kaše

Komentáře

  1. bararich8   16.07.2013 | 18:24 | reagovat |

    Není nějak málo těch vloček? Dala jsem přesně podle receptu a nechce zhoustnout, tak přidávám..

    1. bararich8   23.07.2013 | 22:53 | reagovat |

      Tak po přidání už bylo vše v pohodě, je výborná;-)

  2. newkav   09.03.2013 | 18:04 | reagovat |

    Výborné, vždycky se olizuji až za ušima :) Džem nepřidávám, je to dost sladké i bez něj

  3. cookham   21.12.2011 | 16:19 | reagovat |

    Jj, je to mňamka. V Anglii tomu říkáme porridge. Jím každý den k snídani ale pouze z mléka a ovesných vloček. Když mám chuť na sladké, do hotového "porridge" přidám vidličkou rozmačkaný banán.

  4. biggi-smajlik   29.11.2011 | 17:43 | reagovat |

    Je to opravdu skvělé. Tento recept si velmi vychvaluji! :-*
    Je opravdu moc dobrý! Nemá chybu! :-*
    Doporučuji! <:-)

  5. PetrK   07.08.2011 | 15:53 | reagovat |

    Colozrnné výrobky jsou jednoznačně pro zažívání výhodnější a jsou i hodnotnější.

    Jen pochybuju o tom rozdílu mezi pšeničným a jiným lepkem pro člověka. Pšenice je nezdravější než oves a žito, ale ne kvůli lepku. Pro lidi kteří trpí celiakií nebo jen jejími příznaky i bez poškození střev je jedno jaký je to lepek. Dokonce i oves který sám o sobě lepek neobsahuje není vhodný pro takovéto lidi. Pro děti jsou potraviny s lepkem vhodné cca od 5. měsíce, ale to jen v omezeném množství a iděálně pokud je děcko i kojené - je menší šance na vznik celiakie. Je třeba ale dávat pozor na možné příznaky celiakie. U ročních a starších to není takový drama protože už bývá organismus vůči lepku odolnější, ale pokud se na lepkovou stravu přechází takto později, může být větší riziko vzniku celiakie.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web